Sunday, May. 20, 2018

England sætter udløbsdato på benzinmotorer

Skrevet af:

|

28. juli 2017

|

I kategorien:

England sætter udløbsdato på benzinmotorer

2040 skal det være slut med nye biler, der kører på benzin eller diesel i England. Virkeligheden kan dog komme til at overhale briterne inden om, efterhånden som ønsket om flere elbiler stiger.

2040 begynder at ligne sidste salgsdato for biler, der kører med traditionelle benzin- og dieselmotorer. I England planlægger man at forbyde forbrændingsmotorer fra 2040 – og det gælder også hybridbiler, der kombinerer benzin- og diesel med eldrift.

Samme plan har man i Frankrig, der lige som England har en stor bilproduktion. I stedet skal alle biler være forureningsfrie – og det betyder i praksis, at de skal køre på el fra batterier eller brint.

Mens repræsentanter for britisk bilindustri advarer mod at gå for hurtigt frem med et forbud mod benzin- og dieselbiler, møder forslaget også kritik for at være for defensivt:

”Det er fint, at den britiske regering sætter en udløbsdato på forurenende benzin- og dieselmotorer, men 2040 er alt for sent,” siger en talsmand for Greenpeace i Storbritannien ifølge Reuters.

”Bilproducenter som Volvo har allerede annonceret deres plan om at bevæge sig væk fra benzin- og dieselmotorer med udgangen af dette årti. Tyskland, Indien, Holland og Norge overvejer et forbud mod forbrændingsmotorer i 2030 eller endnu tidligere,” skriver Greenpeace i en kommentar til det britiske udspil.

Udløbsdato gør elbiler mere interessante
Uanset tidspunktet forventes det britiske forslag at lægge yderligere pres på bilproducenterne og i særdeleshed på bilmodeller med dieselmotorer. Stadig flere byer er på vej med forbud eller restriktioner mod især dieselbiler, der ses som den helt store synder når det gælder dårlig luftkvalitet i storbyer. Jo tættere et forbud rykker på, desto mere vil bilkøbere overveje en ekstra gang, om de tør investere i en dieselbil.

Omvendt kan debatten øge appetitten på elbiler. Her ventes 2020 at blive året, hvor elbiler kan få et folkeligt gennembrud, fordi det er her, at store bilfabrikker som VW begynder at tilbyde et større udvalg af moderne elbiler med en vis rækkevidde.

Læs også: Fire storbyer vil forbyde dieselbiler fra 2025 

[email protected]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Del denne artikel

Related News

En cabriolet kræver kun lidt luft i bil-budgettet
Mere rimelig beskatning af elbiler måske på vej
Ford dropper Mondeo i USA

About Author

Jens

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>