Sunday, May. 20, 2018

Opdateret software skal begrænse NOx-udslip

Skrevet af:

|

2. august 2017

|

I kategorien:

Opdateret software skal begrænse NOx-udslip

Midt i alvorlige beskyldninger om ulovlige aftaler og snyd med diesel-udstødning, tilbyder tyske bilmærker at tilbyde software-opdateringer, der angiveligt kan reducere NOx-udslip med 25 procent.

To år efter at VW-koncernen blev afsløret i at snyde med udstødningen fra mere end 10 millioner dieselbiler, truer flere skandaler fortsat tysk bilindustri: Ikke kun dieselbiler fra VW-koncernen men senest også Mercedes mistænkes for at snyde med udstødningen. Samtidig anklages BMW, Mercedes og VW-gruppen samt flere underleverandører for i mere end 30 år at have lavet ulovlige aftaler, der ikke blot skulle vildlede myndighederne men også fungere som et værn mod nye spillere i industrien som Tesla og Uber.

Tysk bilindustri har med andre ord fået nogle dybe ridser i den engang så skinnende lak. Presset bliver ikke mindre af, at flere tyske byer er på vej med eller overvejer at indføre forbud mod dieselbiler. I et land, hvor bilindustrien er den største arbejdsgiver og næsten halvdelen af alle biler kører på diesel, er det alvorlige udfordringer – og nu forsøger de tyske bilmærker også at finde en vej ud af krisen:

Sammenslutningen af tyske bilproducenter, VDA, er på charmeoffensiv og tilbyder nu den tyske regering, at de vil udføre en frivillig opdatering af motorstyringen på fem millioner tyske dieselbiler. Ifølge VDA vil opdateringen med et snuptag reducere motorernes udledning af de sundhedsskadelige NOx-partikler med 25 procent i gennemsnit.

Regeringen vil takke ja
Det lyder som et godt tilbud, for tyskerne er i stigende grad bekymret over luftforureningen fra især dieselbiler i de tyske byer. Ifølge Reuters vil den tyske regering da også tage imod tilbuddet om softwareopdateringer, der vil blive udført på fem millioner dieselbiler, der i dag lever op til Euro 5 og Euro 6-normerne for udstødning.

Udover at udføre opdateringer for egen regning, vil de tyske bilfabrikker også tilsammen lægge 250 millioner Euro i en fond, der skal hjælpe tyske byer til lokalt at reducere udledningen af farlige partikler fra dieselbiler. Den tyske stat lægger en tilsvarende beløb, der f.eks. kan bruges til at etablere flere ladestationer til elbiler og som tilskud til eldrevne busser og taxaer.

Kritikerne – og dem er der mange af i det miljøinteresserede Tyskland – mener, at regeringen som sædvanligt beskytter den magtfulde bilindustri og lader den slippe for billigt. Partiet De Grønne ønsker for eksempel et totalt forbud i Tyskland mod benzin- og dieselbiler indført fra 2030.

Læs også: Snyder Mercedes også med udstødningen?

[email protected]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Del denne artikel

Related News

En cabriolet kræver kun lidt luft i bil-budgettet
Mere rimelig beskatning af elbiler måske på vej
Ford dropper Mondeo i USA

About Author

Jens

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>