Priskrig på luksusbiler

0
Stationcarudgaven er tro mod sedanens elegante, langstrakte linjer. De bagerste sideruder er små, men bagagerummet er vokset betydeligt.

Audi begyndte med stærke tilbud på udvalgte modeller, og nu følger Mercedes og Jaguar efter. Der er udbrudt priskrig på luksusbiler i Danmark med besparelser på den sjove side af 100.000 kr.

Audi kastede handsken for et par uger siden: Spar over 100.000 kroner på en A4 Avant eller næsten 130.000 kroner på en Q3 lød det i annoncerne. De attraktive priser indregnede godt nok den nyeste afgiftsnedsættelse, men en Audi A4 Avant med 190 hestes turbobenzinmotor og godt med udstyr til lige under 400.000 kroner er og bliver en stærk pris for en tysk premiumbil.

Nu tager to af Audi’s nærmeste konkurrenter udfordringen op – og dermed er der udbrudt noget, der bedst kan betegnes som priskrig på luksusbiler på det danske bilmarked.

Mercedes svarer igen med flere gode tilbud. Mest spændende for danske liebhavere er nok en Mercedes C200 stationcar (billedet) med 184 hestes benzinmotor til 393.000 kr. Det er næsten 70.000 kroner mindre end før og en besparelse på mere end 120.000 kroner, hvis man medregner den nylige afgiftsnedsættelse.

Er du mere til den kompakte A-klasse er den blevet 64.000 kroner billigere, mens du sparer knapt 125.000 kroner på en stationcarudgave af Mercedes E-klasse. Også modeller som CLA Coupé og crossoveren GLA kan fås til stærkt nedsatte kampagnepriser, der foreløbig holder 2017 ud.

Britisk upperclass til lavpris

Jaguar tilbyder britisk upperclass til lavpris: Lige nu kan du spare 86.000 kr. på sportssedanen XE.
Jaguar tilbyder britisk upperclass til lavpris: Lige nu kan du spare 86.000 kr. på sportssedanen XE.


De britiske luksusbiler Jaguar og Land Rover er heller ikke for fine til at deltage i priskrigen. Udvalgte modeller er lanceret som særlige ’flådemodeller’ til private.

Sportssedanen XE, der er Jaguars velkørende bud på en britisk ’BMW 3-killer’, er nedsat fra 555.000 kroner inkl. levering til 469.000 kroner i udgaven med 200 hestes benzinmotor og automatgear – en besparelse på 86.000 kr. Sværmer du mere for SUV’en F-Pace med 180 hestes dieselmotor og automatgear, kan du glæde dig over en endnu større besparelse på 107.000 kr. Også de endnu mere terrængående Land Rover-modeller som Discovery Sport og Range Rover er på tilbud.

Når der er udbrudt priskrig på luksusbiler, hænger det sammen med de nye regler for privatleasing. Hidtil har privatleasing været helt afgørende for omsætningen af luksusbiler på det danske marked. Med de nye regler er indtjeningen blevet lavere på privatleasing. I stedet prøver importørerne at holde gang i omsætningen ved at øge salget til private.’

Volvo og BMW holder sig foreløbig ude af priskrigen, men det er formentlig et spørgsmål om tid: For når både en Audi A4 Avant og en Mercedes C-klasse stationcar kan sælges for mindre end 400.000 kroner, bliver det svært at sælge en tilsvarende BMW 320i Touring til hele 494.000 kr. Vi gætter på, at BMW-fans godt kan begynde at holde øje med de danske BMW-priser…

Læs også: Audi holder udsalg på A4 Avant

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation