Friday, Jun. 22, 2018

Slut med diesel hjemme hos BMW og Mercedes?

Skrevet af:

|

15. juni 2017

|

I kategorien:

Slut med diesel hjemme hos BMW og Mercedes?

Luftkvaliteten i Sydtyskland er alarmerende dårlig. Så dårlig, at politikerne vil indføre kørselsforbud for dieselbiler i München og Stuttgart, hjembyer for BMW, Mercedes og Porsche.

Modvinden for dieselmotorer fortsætter med uformindsket styrke. Siden VW-skandalen i 2015, hvor den tyske bilgigant blev afsløret i fusk med udledningen i mere end 10 millioner dieselbiler, har den ellers brændstofbesparende teknologi været under stigende pres.

Seneste tilbageslag kommer lidt uventet fra Sydtyskland, hjemsted for flere af Tysklands mest eftertragtede bilmærker. I Stuttgart, hvor Mercedes-Benz har hovedsæde og Porsche også hører hjemme, har man allerede besluttet at udelukke flere dieselbiler fra bykernen fra 2018. Nu overvejer München – BMWs hjemby – at udelukke alle de dieselbiler, der ikke klarer den nyeste Euro 6 miljønorm.

Årsagen er dårlig luft. Målinger i de to sydtyske storbyer har påvist så høje koncentrationer af sundhedsskadelige NOx-partikler fra dieselmotorer, at Münchens socialdemokratiske borgmester kalder tallene ‘chokerende’.

”Lige så meget som jeg helst vil undgå at udstede kørselsforbud, lige så lidt tror jeg, at vi kan undgå dem i fremtiden,” siger borgmesteren til avisen Süddeutsche Zeitung.

Færre dieselbiler i Tyskland
Planerne kan ramme de tyske bilejere hårdt. Alene i München vil et forbud mod de lidt ældre dieselbiler ramme mellem 133.000 og 170.000 bilejere. I nyere tid har der ligget en dieselmotor i næsten hver anden bil solgt i Tyskland. Siden VW-skandalen er tallet dog faldet markant: I marts var diesel-andelen faldet til 40 procent. Med udmeldingerne fra de sydtyske ‘bilbyer’, er er udsigt til yderligere nedtur for en motorteknologi, der ind til for nylig blev anset for at være spydspids i kampen for at reducere CO2-udslippet.

BMW og den tyske forening for bilproducenter, VDA, protesterer ikke overraskende mod planerne. Modargumentet er, at bilfabrikkerne fortsat har brug for indtjeningen fra salget af dieselbiler, hvis de skal have råd til at udvikle deres mere miljøvenlige afløsere som elbiler.

Læs også: Fire storbyer vil forbyde dieselbiler i 2025

[email protected]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Del denne artikel

Related News

Toyota Camry får comeback og afløser Avensis
Ny Audi A1 rykker fra pæn til rå
Suzuki Jimny – gensyn med hårdfør klassiker

About Author

Jens

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>