10 facts om den næste VW Golf

VW Golf er Europas mest solgte bil – og det skal den blive ved med at være. Derfor får den tre år gamle Golf et større facelift i begyndelsen af 2016.

Golf er og bliver VW’s største og mest vedvarende succeshistorie. Formatet, stilen og teknikken rammer et enormt flertal af europæiske bilkøbere lige der, hvor både hjertet og pengepungen sidder.

Golf er med andre ord en guldkalv for VW, der er godt på vej til at overhale Toyota som verdens største bilmærke. Her spiller Golf en afgørende rolle som spydspids for alle de andre modeller i VW-koncernen – hvoraf mange benytter sig af samme teknik som VW’s evigtunge bestseller.

Men vil man være størst og bedst, kan man ikke tillade sig at hvile på laurbærrerne. Senere i år indleder ærkerivalen Opel et frontalangreb på netop Golf med Astra K, der ligner den stærkeste Opel-nyhed i mange år. Peugeot 308 – Årets Bil i Europa 2014 – gør det også godt, Golf’s søsterbil Skoda Octavia er ikke for fin til at æde markedsandelse fra VW og senere i år lancerer Renault en ny udgave af Megane, der tidligere har været Europas mest solgte bil.

Derfor kridter VW Golf-skoene. I løbet af foråret får den tre år gamle en overhaling, der angiveligt går lidt ud over det traditionelle midtvejs-facelift. Det tyske AutoBild har allerede fået hvisket de 10 vigtigste nyheder i Golf 7½ – og sladrer straks til læserne. Hvilkenbil har lyttet med og iler med at bringe top 10 listen over de 10 vigtigste forbedringer af den næste Golf her:

1. Design
Den nuværende Golf 7 er baseret på en ny platform, der har gjort Golf bredere og lavere end før. Samtidig har designchef Walter de Silva bogstaveligt talt skærpet stilen med flere rette linjer og skarpe streger. Den stil fastholdes, men let ændrede lygter og redesignede kofangere skal holde Golf frisk.

2. Lygter
I dag kan der fås fuld-LED lygter til Golf GTE og e-Golf, fremover kan det tilkøbes alle Golf-modeller.

3. Kabine
VW mener selv, at Golf i dag byder på topfinish i kabinen. Derfor nøjes tyskerne med at pynte med et par ekstra kromlister og nye farvemuligheder i Golf-kabinen.

4. Instrumenter
Som i storebror Passat bliver det fremover muligt at tilkøbe digitale instrumenter til Golf, der kan formindske speedometer og omdrejningstæller for at gøre plads til f.eks. at vise navigation. Den spektakulære teknik bliver endda standard i topmodellerne GTI og R.

5. Tre cylindre
Sparemodellen Bluemotion TSI er netop lanceret med en trecylindret turbobenziner med 115 hk. Med faceliftet kan samme trecylindrede motor fås i to mindre udgaver med 90 eller 110 hk, der kører 15 pct. længere på literen end den nuværende 1,2 liter med fire cylindre og 110 hk.

6. R420
VW har allerede vist konceptbilen R400 med 400 hk. Med faceliftet bliver muskel-Golfen alvor: Som navnet antyder får den endda hele 420 hk. Dog kun i en beskeden specialserie, så lige ´den super-Golf kommer vi næppe til at se meget til herhjemme.

7. GTE
Golf GTE er netop kommet på markedet, men opdateres snart med den faceliftede Golf, der overtager hybridteknikken fra Passat GTE. Det hæver ydelsen fra 204 til 218 hk. Forbruget er fortsat 66,7 km/l i EU-cyklussen fordi GTE kan køre op til 50 km på ren strøm.

8. Undervogn
Golf nøjes med en relativt simpel halvstiv bagaksel på modeller op til 150 hk, og det sparetrick fortsætter med faceliftet. Dog bliver der større spredning mellem komfort- og sport indstillingerne på udgaver med adaptiv undervogn. Den elektriske servostyring justeres, så Golf styrer mere direkte.

9. Elektronik
Golf kan allerede opgraderes til at gå online med det indbyggede multimediesystem, der forfines med flere muligheder i forbindelse med faceliftet. Med adaptiv fartpilot kan Golf fremover selv styre, bremse og køre ved hastigehder op til 60 km/t, hvilket især skal øge komforten ved køkørsel.

10. Priser
Her er nyheden, at der formentlig ikke er nogen nyhed: I Tyskland bliver den faceliftede Golf ikke

Læs også: Perfekte Golf 7 og det lille aber dabei…

jensv@hvilkenbil.dk

2 Kommentarer

  1. Kommer faceliftet kun til at omfatte den almindelige Golf, eller bliver st.car. modellen også faceliftet?
    Ved man noget om det?

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here