5-stjernet sikkerhed i Seat Leon ST

0

Ligesom i den femdørs hatchback er sikkerhedsniveauet i den nye stationcarudgave af Seat Leon til topkarakter, vurderer Euro NCAP.

Den europæiske forbrugerorganisation Euro NCAP har tildelt den nye Seat Leon ST topkarakteren fem stjerner. Bilens innovative sikkerhedssystemer som multikollisionsbremse og vognbaneassistent er desuden blevet tildelt Euro NCAPs ‘Advanced’-priser.

Ved testen af kollisionssikkerheden for voksne personer i bilen opnåede Leon 94 pct. af det mulige antal point, skriver Seat i en pressemeddelelse. Testen omfatter frontal-kollision, påkørsel fra siden af en bil og en pæl og påkørsel bagfra. Hvad angår børnesikkerhed, opnåede den nye Leon stationcar 92 pct. af det maksimale  antal point samt  topkarakterer i den dynamiske test med børne-dummies.

Euro NCAP belønnede også, at frontairbaggen til forsædepassageren kan frakobles, så et bagudvendt børnesæde kan bruges på det forreste passagersæde, og at status for airbaggen kan ses af føreren. Både Seats vognbaneassistent og multikollisionsbremse blev ifølge Seat desuden omtalt som ‘banebrydende innovationer inden for sikkerhed’.

Vognbaneassistenten holder øje med vejstriber ved hjælp af et kamera i forruden og griber ind med korrigerende styreindreb, hvis den registrerer, at bilen er på vej til at forlade vognbanen. Systemet kan bruges på motorveje og landeveje ved hastigheder over 65 km/t.

Seats multikollisionsbremse sænker automatisk bilens hastighed efter en alvorlig kollision for at få den tilbageværende kinetiske energi til at forsvinde. Hvis airbaggen udløses ved den første kollision, sørger det elektroniske stabilitetsprogram for at bremse bilen og tænde havariblinket.

De første Leon ST forventes at lande i Danmark i slutningen af 2013 til en merpris på blot kr. 10.000 i forhold til en 5-dørs version.

Læs mere på sikkerbil.dk

Læs mere om Seat Leon ST

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation