6x Danmarkspremiere på VW e-Up

Nu sætter Volkswagen endelig stikket i og tænder for den el-drevne Up. I første omgang kan VW e-Up købes seks steder i Danmark.

VW e-Up introduceres denne weekend hos seks udvalgte Volkswagen e-mobility-forhandlere i henholdsvis København, Amager, Glostrup, Odense, Risskov og Aalborg. Prisen bliver som tidligere oplyst her på hvilkenbil.dk 190.000 kr. inkl. levering.

Den elektriske Up er udstyret med en elmotor, der yder 82 hk. El-motoren yder sit maksimale drejningsmoment på 210 Nm, fra du drejer nøglen. VW e-Up har 1-trins automatisk gearkasse og en tophastighed på 130 km/t og når 100 km/t på 12,4 sekunder og 60 km/t på bare 5 sekunder.

El-motoren får strøm fra et lithium-ion-batteri, der vejer 230 kg og er placeret i bunden af bilen mellem akslerne. E-Up kan ifølge Volkswagen køre op til 160 km på en opladning, og der er fabriksgaranti på 8 år eller 160.000 km på batteriet. E-Up leveres med et såkaldt mennekesstik til AC-opladning. Et combostik, der giver mulighed for at veksle mellem at lade med almindelig AC eller DC (hurtig ladning), er ekstraudstyr.

Lynopladning på 30 minutter
Lanceringen af VW e-Up sker i samarbejde med elbiloperatøren Clever.

Det betyder, at bilen både kan oplades hjemme hos ejeren samt på Clevers landsdækkende ladenetværk. VW e-Up kan lades helt op på seks timer på en almindelig ladestander, men på en af Clevers kommende 50 kW Combo-hurtigladere kan bilen oplades 80 pct. på 30 minutter.

Med et abonnement på en Clever ladeboks har de kommende e-Up ejere mulighed for at få 1 krone rabat per kWh, de bruger til opladning hjemme. Det betyder, at man for blot 23 kroner kan lade sin e-Up helt op. Dermed kan du tilbagelægge 100 km for omkring en 20-krone. Til sammenligning kører Up med benzinmotor i gennemsnit 22,2 km/l. Med en benzinpris på 13 kr. literen koster 100 km i en benzindrevet Up ca. 60 kroner eller ca. det 3-dobbelte.

Læs mere om VW e-Up her

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here