Alfa Romeo vender tilbage til formel 1

0

Efter 30 år vender Alfa Romeo tilbage til formel 1. Mere af navn end gavn, for Sauber leverer bilen, mens motorerne kommer fra Ferrari. PR-værdien er dog stor for Alfa Romeo.

Efter 30 år på sidelinjen vender det italienske bilmærke Alfa Romeo tilbage til formel 1. Deltagelsen i verdens dyreste sport skal være med til at genskabe interessen og respekten for mærket, der har stolte traditioner inden for motorsport. Ikke mindst i formel 1, hvor Alfa Romeo vandt verdensmesterskaberne de to første år i formel 1-historien i 1950 og 1951 med legendariske kørere som Juan Manuel Fangio og Nino Farina.

Ret beset bliver Alfa Romeos vigtigste bidrag til sporten da også at lægge sit berømte navn til. Selve bilerne leveres nemlig af det nuværende Sauber-team, mens motorerne kommer fra Alfas søsterselskab, Ferrari.

Både Alfa Romeo og Ferrari er en del af den italiensk-amerikanske Fiat Chrysler koncern. Her hedder chefen Sergio Marchionne, og han er en mand med mange jern i ilden. Ud over at være en stor tilhænger af Ferraris tilstedeværelse i formel 1, ønsker han at genskabe fordums storhed for Alfa Romeo. Det skal ske gennem en samlet investering på mere end 35 milliarder kroner, der inkluderer en større modeloffensiv og nu altså også en tilbagevenden til formel 1.

Mere interesse og øget salg
Dermed bliver Alfa Romeo ét af blot fem bilmærker i formel 1, der også sælger gadebiler – de andre er Mercedes, Ferrari, Renault, Honda og McLaren. Håbet er naturligvis, at de enorme udgifter, der er forbundet med at være en del af motorsportens kongeklasse, kommer hjem igen i form af positiv interesse og i sidste ende øget salg af almindelige Alfa Romeo-modeller.

Hvilken rolle Alfa Romeo kommer til at spille i praksis i det nye ’Alfa Romeo Sauber F1 Team’ står en smule uklart. Ifølge fabrikken selv kommer Alfa Romeo til at bidrage både ’strategisk, kommercielt og teknologisk’ til det nye team.

Sportsligt får det nye samarbejde uden tvivl betydning: Med aftalen får Sauber-teamet nemlig adgang til de nyeste udgaver af Ferraris formel 1-motorer. Det vil gøre Sauber-racerne mere konkurrencedygtige. Med Alfa Romeo skrevet med store bogstaver på racerbilerne, kan Sergio Marchionne da heller ikke leve med, at Sauber-racerne fortsætter med at agere agterlanterner i formel 1-feltet. Næste sæson skal de længere frem i feltet – gerne op i midten, hvor konkurrenten Renault befinder sig.

Læs også: Giulia genopliver troen på Alfa

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation