Tysk bilblad: ”Kia Venga er rollemodel”

0
644

Kia får ros fra Europas største bilblad, AutoBild. Efter 100.000 km test af mini-MPV’en Kia Venga konkluderer tyskerne, at den eneste fejl var en revnet tågelygtepære.

Nydeligt design, syv års garanti og stærke priser. Kia vinder hele tiden fodfæste i Danmark og resten af Europa, men alligevel er der stadig en duft af discount omkring det koreanske bilmærke. Ikke alle er overbevist om kvaliteten, for man får vel, hvad man betaler for…

Nu får skeptikerne svar på tiltale. Europas største bilmagasin, tyske AutoBild, har over to år og 100.000 km testkørt mini-MPV’en Kia Venga med en beskeden 1,4 liters benzinmotor. Efter at have skilt bilen ad i atomer og undersøgt hver en stump, er der uforbeholden tysk ros til koreanske Kia:

Den problemfri KIA Venga – den bare kører og kører, fuldstændig pålideligt og uden brok. Den praktiske koreanske bil scorer et drømmeresultat, og bilens enkle tilgang til teknologi gør den til en rollemodel, et nyt benchmark – det der ikke er der, kan ikke gå i stykker.”

Det er pæne ord fra et respekteret forbrugermagasin, der er kendt for at være kritisk over for udfordrerne af den hjemlige tyske bilindustri. Og for lige at sætte trumf på, placerer AutoBild Kia Venga som den næstbedste bil nogensinde i magasinets grundige 100.000 km test.

Revnet tågelygtepære var eneste fejl
Resultatet kommer efter en test, der regnes for at være den hårdeste, som en ny bilmodel kan komme ud i et uafhængigt medie.

Med hjælp fra eksperter fra den uvildige tyske testinstitution DEKRA, brød magasinets testteam KIA Venga ned i til sidste møtrik og undersøgte alle komponenter i detaljer. Her kunne de kun afsløre én mindre fejl – en revnet tågelygtepære, hvilket ville koste mindre end kr. 500,- og erstatte.

Under hele testen krævede Venga ’ens motor ingen ekstra olie påfyldninger mellem service, gearkassen var meget pålidelig og bilens bremser fungerede godt med dets oprindelige bremseklodser og skiver efter de to år.

Enkel, ærlig og praktisk: AutoBild roser ikke blot Kia Vengas byggekvalitet, men også dens evner i hverdagen.
Enkel, ærlig og praktisk: AutoBild roser ikke blot Kia Vengas byggekvalitet, men også dens evner i hverdagen.

Endelig var AutoBilds testkørere godt tilfredse med Venga’s funktion. Blandt andet var der ros til den rummelige kabine, høje førerposition med let ind-og udstigning, det fleksible bagsæde og den støjsvage motor under bykørsel.

Kia Venga er bil nr. 97 som AutoBild har testet over 100.000 km siden 2000.

Herhjemme er der siden lanceringen i april 2010 solgt 1.326 KIA Venga i Danmark, hvilket svarer til en markedsandel på 12 pct. i klassen for mini-MPVere.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here