Bilsalget kom stærkt tilbage i oktober

0

Men efterdønninger fra omlægningen af registreringsafgiften påvirker stadig salgstallene. Bilsalget forventes at stige i årets sidste tre måneder og at tage en ’grøn’ drejning.

Lige så gabende tomme udstillingslokalerne hos landets bilforhandlere var i september, lige så lystigt har de summet af kunder på bilindkøb i oktober. Det bekræfter de nyeste tal for salget af nye biler fra De Danske Bilimportører.

Der blev indregistreret 18.557 nye personbiler i oktober svarende til en stigning på hele 9,2 pct. sammenlignet med oktober sidste år.

Korrigeret for normale sæsonudsving steg bilsalget godt 28 pct. fra september til oktober, oplyser Danske Bank.

September var dog voldsomt ramt af usikkerheden om bilafgifterne, og der blev kun solgt 14.371 nye biler mod 18.477 september året før, hvilket var et fald på ca. 22 pct.

De Danske Bilimportører oplyser videre, at da hovedlinjerne i den politiske aftale om bilafgifterne var på plads den 21. september satte det straks skub i bilsalget igen – især af de mindre biler, der stod til at blive dyrere. Modsat betød den politiske aftale, at salget og leveringen af de større biler, der stod til at blive billigere, i mange tilfælde blev udsat til oktober, hvorfor salgstallet for denne måned er relativt højere.

”Oktober blev naturligvis også påvirket af de nye afgifter. De første to dage af måneden, inden det nye lovforslag om bilafgifterne og reglerne for leasing blev fremsat, blev der solgt og leveret en del biler, som typisk ville stige i pris; det blev til knap 4.000 ud af oktobers ca. 18.500 indregistreringer. Fra den 3. oktober af måneden og ud er der blevet solgt og leveret de mange biler, som med de nye afgifter er blevet mere attraktive,” siger Gunni Mikkelsen, der er direktør i De Danske Bilimportører.

Bilimportører og –forhandlere havde gerne været foruden de seneste ti ugers offentlige debat om nye bilafgifter og den betydelige usikkerhed som den resulterede i blandt køberne. Men efter lovforslaget blev fremsat den 3. oktober er der nu skabt ro om priserne.

Bilsalget vil fortsætte stigning
Danske Banks privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen forventer derfor, at bilsalget vil stige væsentligt fra 3. til 4. kvartal, nu hvor uroen om registreringsafgifterne har lagt sig.
”Det ventes at løfte det samlede private forbrug, og isoleret set trækker en lavere registreringsafgift for de fleste biler også i retning af et øget bilsalg på sigt,” siger hun i en kommentar til de nye tal.

Bilimportørerne er enige og forventer tilmed en ’grøn’ drejning i danskernes bilkøb.
”Salgstallene ser nu positive ud, og vi forventer en stigning i efterspørgslen og et stabilt marked i den kommende tid,” siger Gunni Mikkelsen, som forventer, at de nye bilafgifter vil få kunderne til at se på lidt andre typer biler end hidtil.

”Erfaringen fra de seneste afgiftslettelser viser, at kunderne holder deres bilbudget, så med generelt lavere afgifter forventer vi fokus på de lidt større biler samt mere udstyr, og med de nye bilafgifter kan det bedre betale sig at købe en bil, der kører langt på literen. Derfor forventer vi også en drejning i retning af mere miljøvenlige biler, samt at sikkerhedsudstyr vil blive prioriteret højere,” lyder det fra Gunni Mikkelsen fra De Danske Bilimportører.

Læs også: Nye afgifter vil kickstarte hybrid-bølge

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation