Biludgifter kommer bag på os

Mere end hver anden dansker kender ikke deres biludgifter – og for hver tredje bilejer er udgifterne højere end forventet, viser ny undersøgelse.

Det koster mange penge at eje sin egen bil. Det ved vi godt. Alligevel kommer det bag på de fleste danskere, hvor store deres biludgifter egentlig er. Faktisk ved mere end halvdelen af de danske bilejere ikke, hvor mange penge de bruger hver måned på at have bil. Og hver tredje oplever, at deres biludgifter er højere, end det de har budgetteret med.

Sådan svarer 1.000 bilejere i en ny undersøgelse lavet for den danske Chevrolet-importør. Resultatet undrer ikke forbrugerøkonom hos Nordea, Ann Lehmann Erichsen:

“Det kommer ikke bag på mig, at de fleste ikke kan svare præcist på hvor mange penge, de bruger på deres bil om måneden. For mange er bilen en joker i privatøkonomien”, siger hun.

Udgifterne til bilen er i mange tilfælde uventede, og en tredjedel af danskerne oplever, at uforudsete udgifter i forbindelse med bilen er et problem for deres privatøkonomi.

”Da vi sidste år undersøgte danskernes forhold til uforudsete udgifter, viste det sig, at uventede udgifter til bilen lå helt i toppen og var et problem for mange danskeres privatøkonomi. Danskerne har en form for krisebevidsthed, der betyder, at de helst vil undgå økonomiske overraskelser, som kan gøre det sværere at få privatøkonomien til at hænge sammen”, siger Ann Lehmann Erichsen.

4 ud af 10 svarede i undersøgelsen, at de gerne ville vide præcis, hvor mange penge de skal bruge på bilen om måneden.

For Chevrolet Danmark, der står bag undersøgelsen, har det udmøntet sig i et nyt koncept, hvor alle udgifter til bilen er inkluderet. Det eneste man selv skal betale, er brændstof og ejerafgift. Xtra, som Chevrolet kalder konceptet, er ret beset et andet udtryk for privatleasing. Udover en engangsbetaling på 9.900 kr., kan man lease minibilen Spark for en månedlig ydelse på 1.795 kr., inklusive service, forsikring, vejhjælp og garanti. Aftalen løber over tre år.

Sådan har vi det med vores biludgifter: 

  • Over halvdelen af danske bilejere ved ikke præcist, hvad den koster om måneden (56,4%)
  • En tredjedel af danskerne har oplevet at deres bil var dyrere end forventet (31%)
  • For en tredjedel af danskerne med bil er uforudsete udgifter på bilen et problem (27,9%)
  • Fire ud af 10 danskere ville gerne vide præcist, hvor mange penge de skulle bruge på bil om måneden (41%)

 

jensv@hvilkenbil.dk

2 Kommentarer

    • Hej Wassef. Hvis du mener i årlig ejerafgift, skal du af med med 1660 kr. årligt, da bilen kører 16,9 km/l i snit. MVH hvilkenbil.dk.

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here