Brandfare i Danmarks mest solgte bil

0
brandfare
Det er forbundet med brandfare at oplade det indbyggede batteri i ladehybrid-udgaven af Ford Kuga. Herhjemme er knapt 3.000 biler berørt af fejlen.

Det er på alle måder en varm sommer for Danmarks mest solgte bil, Ford Kuga PHEV. Lidt for varm: Den moderne ladehybrid har siden introduktionen herhjemme i foråret været en bragende succes. Godt hjulpet af en afgiftslettelse, der belønner ladehybrider for at køre delvist på el, har Ford Kuga toppet de danske salgslister i både juni og juli. Men nu viser det sig, at den populære Ford har en alvorlig fejl: Under opladning kan det indbyggede batteri overophede og i værste fald gå i brand. Det skriver flere medier torsdag eftermiddag.

Ifølge Ford er der brandfare for biler produceret før 26. juni i år. På verdensplan drejer det sig om 27.000 biler. Herhjemme, hvor ladehybrid-udgaven kan sælges til særdeles gunstige priser, er knapt 3.000 biler ud af i alt 6.500 solgte biler i farezonen. Ifølge internationale medier er der på verdensplan registreret i alt fire brande i Ford Kuga PHEV, som modellen hedder.

Undlad opladning

Ford beder alle Kuga-ejere om ikke at lade batteriet op – hverken i en offentlig ladestander eller derhjemme. Ifølge fabrikken er det sikkert nok at køre i bilen. Dog skal den altid køres i det såkaldte EV Auto-program.

Ford sender mere information ud til alle Ford Kuga-ejere den 13. august. Herefter kan ejerne booke en tid på værkstedet, der vil udbedre fejlen på alle berørte biler. Værkstederne er klar til at afhjælpe problemet fra den 24. august. Udbedringen vil være gratis for Kuga-ejerne.

Plaget af fejl

Ford Kuga er så populær, at mange danskere fortsat venter på at få deres nye bil leveret. Er den produceret før 26. juni, må man indstille sig på forlænget ventetid: Bilen vil først blive leveret, når fejlen er udbedret og risikoen for brandfare er udelukket. Berørte kunder vil blive kontaktet af deres lokale Ford-forhandler, når den bestilte Kuga er klar til levering.

Kuga er den første ladehybrid fra Ford til det europæiske marked. Dermed kommer Ford noget efter konkurrenterne, hvilket er helt i tråd med Fords sædvanlige strategi om at benytte velkendt teknik. Alligevel tyder noget på, at det er gået rigeligt stærkt med udviklingen af ladehybrid-udgaven af Kuga. I en periode fra slutningen af juni til 3. juli måtte Ford midlertidigt indstille salget af Kuga PHEV for at udbedre end anden fejl i det elektriske system. Og på Facebook kan man læse om ejere, der oplever, at bilens normale 12 volt batteri aflader i løbet af kort tid. Dette problem arbejder Ford angiveligt også på at løse.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation