Corsa OPC: Hidsigprop søger revanche

Miniklassens mest berygtede slagsbror, Opel Corsa OPC vender tilbage. Opskriften er uændret: Lav vægt, stor motor og en “fornuftig” prislap.

OPC. Opel er efterhånden lykkedes med at gøre de tre bogstaver lige så ikoniske som GT/E og GSI var for mærket tilbage i 1970’erne og 1980’erne.

Nu har de gæve ingeniører i Opel Performance Center præsenteret anden generation af sportsdivisionens mest vellykkede – og populære – model, nemlig Corsa OPC.

Store skørter og luftindtag 

Hækspoiler og dobbelt udstødning - her kommer den skrappe Corsa med tilnavnet OPC.
Hækspoiler og dobbelt udstødning – her kommer den skrappe Corsa med tilnavnet OPC.


OPC-udgaven bygger naturligvis på den helt nye Corsa og byder derfor på et helt nyt karrosseri og en totalt gennemarbejdet kabine med stor trykfølsom skærm, der kan parres med en smartphone.

Corsa OPC griner endnu mere smørret ude foran end standard-udgaven, motorhjelmen har fået skåret et ekstra luftudtag, og skørter, spoilere og store fælge sørger for, at ingen forveksler bilen med de “civile” udgaver.

Fås i to udgaver
Alle OPC’ere er sænket 10 mm i forhold til en almindelig Corsa og har større bremser, men som noget nyt kan den hidsige Corsa bestilles i to udførelser; standard og performance.

Sidstnævnte koster 60.000 kr. ekstra og inkluderer mekanisk spærredifferentiale fra Drexler, 18” fælge, 330 mm bremseskiver og større hækspoiler.

Moment som en stor dieselbil
Mens Opels nye familie af 3-cylindrede motorer imponerer i de svagere Corsa-modeller, holder Opel i OPC-udgaven fast i en 1,6-liters, 4-cylindret turbomotor, som her yder 207 hk.

Forgængeren led i nogen grad af turbotøven, men ifølge Opel har den nye udgave 245 Nm moment til stede allerede ved 1900 o/min, og en overboost-funktion leverer 280 Nm ved accelerationer.

De solide kræfter sender den lille Corsa fra 0-100 km/t på 6,8 sekunder, og topfarten er 230 km/t. Forbruget er opgivet til 13,3 km/l.

Koster lige over 300.000 kr.
Da den forrige Corsa OPC kom frem i 2007, var den med til at fornye klassen af mini-GTI’er med sine vanvittige 192 hk for lige under 300.000 kr.

Den nye Corsa er uden tvivl forfinet på alle parametre, men den danske Opel-importør har formået at holde prisen i ave, så den nye udgave lander i butikkerne til 309.990 kroner.

Læs også: Her er den nye Opel Corsa

carstenn@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here