Dansk firma vil oplade elbiler på 10 minutter

0

PATENT: Fremtidens opladningsstation til elbiler er skabt af danske hjerner – om få år vil det være muligt at lade selv kraftige elbiler op på blot 10 minutter.

En ny teknologi udviklet af den danske virksomhed Nerve Smart Systems vil i løbet af få år gøre det muligt at oplade sin elbil på under 10 minutter.

“Vores teknologi er helt overlegen. Vi kan oplade din bil på under 10 minutter fra den er helt tom,” siger Jesper Boie Rasmussen, adm. direktør for Nerve Smart Systems til Børsen.

Nerve Smart Systems opladere lander på markedet i midten af 2019. De første prototyper er dog ude allerede denne sommer.

Nerve Smart Systems opladningssystem, kaldet Nerve Switch, fungerer på den måde, at batteriet har en batteriboks som reserve, så bilerne undgår at skulle stå uden el og være presset af et overbelastet el-netværk.

Taler med store spillere
“Det er ulig noget andet, som man ser rundt omkring at benytte en batteripakke, som vi gør. Med Nerve Switch teknologien går vi ind og styrer hver enkelt battericelle i pakken, og det er det, som tænder alle de folk, som vi snakker med. Vi er i gang med at snakke med mange af de store spillere. Der er ingen, der gør det på samme måde, som vi gør. Og vi har selvfølgelig søgt patent på løsningen,” siger Jesper Boie Rasmussen.

“Det at sætte en bil til sådan en hurtig opladning, det er virkelig noget, som belaster elnettet. Ved at vi sætter et batteri ind i mellem elnettet og elbilen, så mindsker man belastningen på el-nettet markant,” siger Jesper Boie Rasmussen, der ikke ønsker at løfte sløret for, hvilke store spillere, de er i dialog med.

Men da opladeren til elbiler både er til tankstationer, indkøbscentre, private og lufthavne, er der tale om både udenlandske og danske aktører.

Syv gange så hurtigt
I dag benytter opladningsstationer 50kW til at oplade elbiler, men de nye opladningsstationer er op til syv gange så hurtige, nemlig 350 kW. Her er Nerve Smart Systems ikke de eneste på markedet, da andre virksomheder også har opladere med samme kapacitet på vej, men virksomheden skiller sig ud ved at udnytte energien optimalt og give forbrugere en oplevelse af altid at kunne få el til bilen.

Virksomheder som ABB og Porsche har også lanceret opladere, der vil kunne oplade hurtigt. Men udfordringen for disse virksomheder er, at de ikke har en batterireserve, og ikke kan måle batterieffektiviteten i de enkelte celler som Nerve Switch.

Ifølge Jesper Boie Rasmussen er der ingen af konkurrenterne, som laver det samme som Nerve Smart Systems.

“Vi er allerede i dialog med vores konkurrenter i dag, men ser dem nærmere som kommende kunder, da jeg tror, alle vil være interesseret i den batteripakke, vi har udviklet.”

Kun til nye elbiler
De nye opladningsstationer som Nerve Smart Systems bringer på markedet vil kun kunne oplade de nyere elbiler, som bliver lanceret i efteråret. For ældre elbiler har ikke kapacitet til at kunne udnytte opladningen optimalt.

“Bilerne skal selvfølgelig også have kapacitet til at kunne benytte opladningen, og derfor vil ældre elbiler ikke kunne lade med den fulde effekt på vores opladningsstationer,” slutter Jesper Boie Rasmussen i Børsen.

Læs også: Bare rolig – der er strøm til alle elbiler

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation