Danske virksomheder er helt elektriske

0
189
danske virksomheder

I løbet af de næste tre år forventer næsten 70 procent af de danske virksomheder at have investeret i en eller flere elbiler.

Som virksomhed er det vigtigt at signalere miljøvenlighed og være orienteret i den elektriske retning. Derfor er danske virksomheders appetit på elbiler stor. Endda større end i de fleste andre lande.

Det viser en ny international undersøgelse foretaget af Gallup i 20 primært europæiske lande og refereret i branchebladet Motor-magasinet.

Kun hollandske virksomheder er mere villige end danske til at investere i en eller flere elbiler. I Holland mener 71 procent af virksomhederne, at de om senest tre år har investeret i en eller flere elbiler; i Danmark er tallet 67 pct. Villigheden til at køre elektrisk er således en smule større end i Norge, hvor 66 pct. af de adspurgte virksomheder er klar til at gå elektrisk.

Allerede i dag har 32 pct. af de danske virksomheder, som deltog i undersøgelsen, en eller flere elbiler i butikken. I denne statistik ligger Danmark på fjerdepladsen overgået af Frankrig (38 pct.), Holland (34 pct.) og Finland (33 pct.).

Gallup foretog samme undersøgelse i 2020, og ændringen blandt de danske virksomheder er på bare et år ganske markant. I fjor havde 24 pct. en eller flere elbiler i garagen, og 56 pct. forventede at ville investere i elbiler inden for de næste tre år.

Uheldig afgiftsnedsættelse

Gallup er af analyseenheden Arval Mobility Observatory, der hører under det internationale leasingfirma Arval, blevet bedt om at foretage undersøgelsen. Arvals kommercielle direktør, Andreas Knudsen, er glad for de danske virksomheders holdningsændring. Han beklager dog samtidig – i lighed med Elbilforeningen – de danske politikeres vedtagne afgiftsnedsættelser på grønne biler.

“Desværre er det primært plug-in-hybridbiler, som de danske virksomheder lige nu investerer i. Simpelthen fordi de er faldet mest i beskatningsværdi. Det er synd, at vi på den måde ikke går så langt, som vi kan i overgangen fra benzin og diesel til ren el. For virksomhederne vil faktisk gerne,” siger Andreas Knudsen til branchebladet Motor-magasinet.

Han fastslår, at der fortsat er behov for politiske initiativer omkring beskatningen af firmabiler og ladeinfrastrukturen.

Ifølge Gallup-undersøgelsen angiver næsten halvdelen af de virksomheder, som endnu ikke er helt klar til at investere i elbiler, at det nuværende antal ladestandere er en forhindring.

mortenk@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here