Dieselbiler skal testes ’live’

0
136
klimakrav

EU-Kommissionen har efter dansk pres vedtaget nye testkrav til dieselbiler, der skal nedbringe partikelforureningen markant.

Forureningen fra nye dieselbiler skal fremover testes ved virkelig kørsel, før de må sælges. Det er netop blevet besluttet i EU-Kommissionen, efter at Danmark og flere andre EU-lande i længere tid har lagt pres på Kommissionen for at bruge en test, der afspejler dieselbilernes Nox-udledning.

På den baggrund forventer Kirsten Brosbøl (S) et markant fald i luftforureningen fra nye dieselperson- og varebiler.

No2, som er en del af Nox, anses for at være sundhedsskadeligt, og de nye krav betyder, at Nox-forureningen vil blive nedsat med op mod 80 pct., oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

”Vi har fra dansk side gjort en aktiv indsats for at få EU-Kommissionen til at gøre noget ved problemet. Jeg er utilfreds med, at Kommissionen først nu kommer med en løsning, men også glad for at indsatsen ser ud til at bære frugt,” siger ministeren videre.

Størst effekt i byerne
Resultatet af beslutningen betyder ifølge miljøministeren et markant fald i luftforureningen fra nye dieselperson- og varebiler.

”Det har vist sig, at bilerne forurener med hele syv gange mere Nox, når de kører rundt på vejene i virkeligheden end ved de indendørs tests, man hidtil har brugt. Derfor er jeg meget glad for beslutningen om fremover at måle på virkelig kørsel,” siger Kirsten Brosbøl.

Især i byerne, hvor dieselbiler er den største kilde til Nox-forurening, vil de nye regler have positiv effekt.

De nye test vil ifølge Miljøministeriet formentlig gælde for nye biler, der sælges inden for et par år. Reglerne vil gælde for alle nye dieselperson- og varebiler, der sælges i EU.

Læs også: Nye benzinmotorer sviner mere end diesel

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here