Efterspørgslen på dieselbiler stiger

3
222

Efter en tur i skammekrogen, gør dieselbiler comeback på brugtmarkedet. Et krisetegn, siger ekspert om årsagen.

Energikrisen har pustet nyt liv i efterspørgslen på brugte dieselbiler, lyder meldingen fra bilbranchen ifølge finans.dk.

”Vi kan se, at søgninger efter dieselbiler er stigende,” siger Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen, der er Danmarks største elektroniske markedsplads for brugte biler.

Efter et forår hvor søgninger på Bilbasen måned efter måned har afsløret faldende interesse for dieselbiler, vendte billedet i maj. Her steg antallet af søgninger på dieselbiler til at udgøre 24 pct. af alle søgninger.

I august fortsatte opturen for dieselbilerne ved at stå for 29 pct. af de i gennemsnit 650.000 månedlige søgninger på Bilbasen, mens tallet i september voksede til 31 pct.

Forbrugerne går efter det sikre

Dieselbilernes øgede popularitet sker på trods af, at benzin er billigere end diesel og den særlige udligningsafgift, som skal udligne en lavere brændstofafgift på diesel, alene i 2022 er steget med 21 pct.

”Selv om diesel er dyr lige nu, så kører dieselbiler langt på literen. Nu oplever vi så krisetegn, hvor folk har fokus på den høje inflation, og så har folk det med at falde tilbage til de ting, som de finder sikre,” forklarer Jan Lang til finans.dk.

Grunden til at bilkøberne søger mod brugtvognsmarkedet er blandt andet, at mange bilmærker har stoppet produktionen af dieselmotorer.

 ”Udvalget af nye dieselbiler er skrumpet betydeligt de seneste par år, da de fleste bilmærker nu helliger sig elbiler eller opladningshybrider med en kombination af en el- og en benzinmotor,” siger Jens Velling, der er redaktør på Hvilkenbil.dk.

Han kan godt forstå behovet for at spare på brændstofudgiften, men advarer mod at tænke for kortsigtet.

”Dieselbiler – nye eller brugte – står til et særligt stor værditab på den lidt længere bane. Det skyldes, at der er stadigt skrappere miljøkrav på vej for dieselbiler, der f.eks. kan sende dem ud af flere danske byer. Dertil kommer service- og reparationsudgifter, der er væsentligt højere end for benzin- og især rene elbiler. Man skal derfor tænke sig godt om, inden man vælger en dieselbil i dag,” siger Jens Velling.

Trods den stigende interesse for brugte dieselbiler er det fortsat benzinbiler, som fylder mest i søgelisterne på Bilbasen.

henrikh@hvilkenbil.dk

3 Kommentarer

    • Jo jo, men lad os nu se, hvor længe den udvikling holder Kim 😉 Vi skal nok holde dig opdateret. Bh Jens Velling, redaktør.

  1. Joh, er i hvert fald glad for jeg ikke hoppede på jeres anbefalinger, så er man fri for at ærger sig i disse tider, hvor elpriserne kun går en vej. Inden længe sidder vi med petroleumslamper og stearinlys i de mørke vinteraftener, fordi elpriserne er gået amok. 🙄

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here