Her er vores naboers favoritbiler

Herhjemme er det mest VW Up og andre mikrobiler, der ruller ud af bilforhandlernes udstillinger. Men i vores nabolande har de andre favoritbiler…

Hvilke biler er de hotteste lige nu? Hvilkenbil.dk har kigget nærmere på, hvad bilkøberne i landene omkring os flokkes om.

I Danmark sidder mikrobilen VW Up  sikkert på tronen som årets hidtil mest solgte bil skarpt forfulgt af andre småbiler som Skoda Citigo og Toyota Aygo. Også i Holland vender bilkøberne tommelen op til VW Up, som dog er ved at blive overhalet af Golf VII, som for alvor har fået fart på salget på det seneste.

Men bortset fra Holland og Danmark er det slut med mikrobiler på øverst på salgs-sejrsskamlen.

I Tyskland er det også VW Golf, der topper salgsstatistikkerne over nye biler. Det samme gælder i Finland og i Norge, men i vores broderland mod nord er de norske bilkøbere blevet helt elektriske.

I september blev Golf nemlig vippet af pinden af den californiske luksus el-bil Tesla S, der solgte over 600 styk. År til dato er der solgt over 800  Tesla S med norske nummerplader på.

Til sammenligning blev der i Danmark solgt 42 Tesla S i september og der er solgt 43 år til dato. Priserne for Tesla S på danske plader starter ved cirka 600.000 kroner.

Succesen i Norge skyldes måske, at den norske regering er meget imødekommende overfor Tesla S og andre elbiler, der blandt andet er momsfritaget. Det betyder, at priserne i Norge starter ved 411.000 danske kroner, mens dyreste Tesla S Performance Plus med alverdens ekstraudstyr blot koster nordmændene 607.000 kroner.

Tilbage til virkeligheden og vores svenske naboer: Her holder man anderledes fast i traditionerne og støtter op om den hjemlige bilproduktion. Volvo V70 topper salgslisten for året til dato. Også S/V60 er med helt fremme sammen med VW Passat som svenskernes favoritbiler.

I England er det Ford Fiesta, der fører salgslisten for i år med Ford Focus i hælene.

Tilbage i vores egen lille andedam, så skal vi symptomatisk for trenden i det danske bilsalg et par størrelser ned til Ford Ka, for at finde den bedst sælgende Ford i september på en fjerdeplads. År til dato er vi dog på samme spor som briterne med Focus som den mest solgte Ford.

Kilder: De Danske Bilimportører, Best Selling Cars Blog, Bil Sweden, Opplysningsrådet for Veitrafikken m.fl.

Læs mere:

Private holder fart i bilsalget

Tesla S er Norges mest solgte bil

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here