Få dig en ’ny’ bil for 20.000 kr.

0
20.000 kr.
Her er en eksperts bud på en god, billig bil – faktisk hele fire til blot 20.000 kr. Undgå diesel og turbo, hvis det skal blive en succes.

Vi skriver mest om de nye biler, der er kommet på markedet eller er på vej, men faktisk køber vi danskere hvert år langt flere brugte end nye biler. Faktisk mere end dobbelt så mange brugte som nye – og ofte i den billige ende.

Og det er muligt at blive fornuftigt kørende for bare 20.000 kr. ifølge bilmarkedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen.dk.

Han fortæller til Jyllands-Posten, at du nok først og fremmest skal gå efter jagtmarker som DBA.dk og private sælgere, hvis du vil finde en billig bil, da der ikke er så mange forhandlere, der har mod på at sælge biler i denne prisklasse med reklamationsret.

Hvis du køber bil i en privat handel, er du ikke omfattet af købeloven og overtager bilen som beset. Hvis du derimod køber en bil til 20.000 kr. hos en bilforhandler, gælder købeloven.

Ud fra tre kriterier, der hedder en maksimumpris på 20.000 kr. ,et kilometertal under 250.000 og højst 15 år på bagen, peger Jan Lang på fire oplagte bud på en billig bil.

Rimelige priser og reservedele
20.000 kr.
Peugeot 407 kan være et fint køb som brugt. Reservedelsindekset er helt nede på 60.

Første bud er en stor og komfortabel Peugeot 407 sedan med en benzinmotor på 1,8 liter. Bilen er fra 2005, har kørt 250.000 kilometer og koster 20.000 kr.

”Det er en meget billig bil at holde kørende. Den koster ikke ret meget at få til service selv på et autoriseret værksted, og ved et uautoriseret er det endnu billigere,” siger Jan Lang til Jyllands-Posten.

Han peger på, at reservedelspriserne her er nede i index 60 med 100 som gennemsnittet.

Hans næste bud er en hvid Opel Astra med fire døre, en motor på 1,4 liter og 240.000 kilometer bag sig. Bilen er fra 2006, koster det samme som Peugeot’en og er lige så billig at vedligeholde.

På listen har han også en Fiat Punto fra 2007. Den har 234.000 kilometer på tælleren og koster ligeledes en snes tusinde kr.

”Det er en fin bil, som kan anbefales. Her kan man også køre til service uden at blive revet i stykker,” siger Bilbasens markedsanalytiker.

Sidste bud er en Suzuki Swift fra 2007 (billedet), der har en motor på 1,3 liter under hjelmen. Bilen har kørt 241.000 kilometer og rammer samme prisleje.

Jan Lang peger også på, at du, hvis du har lidt mere luft i budgettet – for eksempel 30.000 kr. – får et større udvalg. For eksempel er rimelige eksemplarer af Ford Fiesta og Ford Focus inden for rækkevidde.

Pas på diesel og turbo

Alle de nævnte biler er med benzinmotor, og det er der en god grund til forklarer Jens Velling, der er redaktør på Hvilkenbil.dk og selv har kørt i ældre biler i mange år.

”Dieselmotoren er dyrere at vedligeholde end benzineren, og især reparationer kan blive væsentligt mere kostbare, hvis uheldet er ude. For eksempel kan det let være en udgift på 15.000 kr., hvis dieselmotoren skal have fire nye dyser,” siger Jens Velling.

Ebbe Sommerlund, der er motorjournalist med speciale i brugte biler, anbefaler desuden, at du helt undgår biler med turbolader, som med stor sandsynlighed vil gå i stykker på et tidspunkt. En udskiftning vil som regel koste det samme som bilens samlede værdi på 20.000 kr.

Der findes dog forsikringer på markedet, som dækker skader på motor, turbo og drivlinje. De skal typisk tegnes ved køb, og kræver at bilen ikke er mere end 15 år og har kørt under 300.000 km. Forsikringen skal ifølge Jens Velling typisk fornys hvert år.

FAKTA: Tjekliste ved køb af billig brugt bil

Ved de helt billige biler er der nogle punkter, som du især skal holde øje med:

Det er evt. oliespild, og om motoren lugter brændt.

Tjek også, om håndbremsen virker.

Prøv bilen ved motorvejsfart, og undersøg, om bakgearet fungerer.

Tjek grundigt for rust.

Hav gerne en bilkyndig med ude og gennemgå bilen.

Få evt. lavet en brugtbiltest. F.eks. hos FDM eller Applus

Kilde: Jan Lang, Bilbasen.dk/ Jyllands-Posten

Læs også: Salget af brugte biler slår de nye

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation