Fiat 500 med ny øjenskygge

Efter 7 år på markedet nøjes Fiat 500 med lidt sminke omkring øjnene, mens vi venter på næste generation. Under det charmerende ydre er der dog ny motor og ny instrumentering.

Fiat nøjes med en let gang mascara til faceliftet af 500, selv om den har været på markedet i syv år.

Og hvorfor ændre på en succes? Eller måske har Fiat ikke en ny model klar til catwalken, og derfor får designet en let overhaling af en af Fiats ’stylister’ med små ændringer på lygterne.

Under motorhjelmen er der dog reelt nyt. En ny udgave af den to-cylindrede Twin Air motor med 105 hk afløser den 85 hk udgave. Og i  kabinen en ny digital instrumentgruppe – dog kun i topmodellerne.

Motor i bedre balance
Den største nyhed er motoren: Selv om den nuværende 2-cylindrede motor på papiret leverer fin brændstoføkonomi har de færreste Twin Air-bilister kunnet få det til at spille i hverdagen. Motoren ryster simpelthen så meget ved lave omdrejninger og leverer så lidt trækkraft, at man ikke kan holde ud at køre bilen på en økonomisk måde.

Den bæller rent ud sagt benzin, som var det god italiensk rødvin. Da vi testede motoren her på hvilkenbil.dk, lykkedes det os da heller ikke at nå mere end 13,5 og 14 km/l i henholdsvis Panda og Punto.

I den kraftigere 105 hk-udgave har motoren ud over en mere avanceret turbolader fået et såkaldt dobbeltmassesvinghjul, der opvejer den ubalance, der er i en motor med kun to cylindre. Absolut væsentlige forbedringer. Men vi tillader os dog fortsat at tvivle på, at man skal vælge den to-cylindrede motor for at køre langt på literen.

Fiat 500 har også været præget af svært aflæselige instrumenter. Det laver Fiat nu om på med en syv tommer TFT-skærm, hvor du kan aflæse hastighed, kørecomputer og mulighed for visning af retningspile fra navigationsanlægget – men kun i topmodellerne. I basisudgaverne må man stadig acceptere ikke rigtig at kunne aflæse bilens hastighed. Det er der ikke meget 2014 over…

Fakta: Fiat 500 0,9 TA 105 hk S

Cylindre: 2
Motorvolumen, ccm: 875
Ventiler: 8
Hk v. omdr.: 105 – 5.500
Nm v. omdr.: 150 – 1.900
Længde-bredde-højde, cm: 355 – 163 – 149
Akselafstand, cm: 230
0-100 km/t, sek.: 10,0
Topfart, km/t: 188
Forbrug, km/l: 23,8 km/l. – 99 g/km (CO2)
Pris, kr.: Ca. 200.000

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here