Finpudsning og flere kræfter til Toyota Aygo

0

Et facelift, flere kræfter og bedre støjisolering skal sikre mikrobilen Toyota Aygo fortsat medvind i den engang så populære klasse for de mindste biler. Dansk premiere 16. juni til priser fra 90.000 kr.

For blot et par år siden købte danskerne nærmest mikrobiler, som de køber is i disse rekordvarme maj- og juni-dage. Siden har et par afgiftsomlægninger rykket de danske bilkøbere et par klasser op, så mikroklassen har mistet sin dominerende position.

En håndfuld modeller i mikroklassen har dog fortsat godt med fart i salget. Blandt dem er Toyota Aygo, det japanske islæt blandt de såkaldte ’trillinger’, der også tæller Citroën C1 og Peugeot 108. Aygo er den dyre af trekløveret, men også klart det mest markante med sin iøjnefaldende ’X-front’ og mulighed for at tilkøbe et væld af designdetaljer, gør Aygo mere unik og personlig.

En anden forskel til søsterbilerne er, at Toyota kun leverer én motorvariant, mens Citroën og Peugeot kan fås med to.

Aygo ’nøjes’ nemlig med den mindste udgave af trillingernes fælles, trecylindrede benzinmotor på én liter. Fuldt forståeligt, for den fungerer efter vores mening bedre end den kraftige udgave på 82 heste.

Ikke desto mindre giver Toyota nu den lille Aygo en ansigtsløftning, der ikke mindst løfter motorens ydelse fra 69 til 72 hk. I samme ombæring forbedres støjisoleringen, hvilket alt sammen skal øge komforten i Aygo.

En anden vigtig nyhed er mulighed for at opgradere Aygos indbyggede infotainment-system med en ny, syv-tommers infoskærm med Apple Carplay.

Mulighed for Apple Carplay er blandt nyhederne i den faceliftede Toyota Aygo.
Mulighed for Apple Carplay er blandt nyhederne i den faceliftede Toyota Aygo.

Læder og frække farver
Design er vigtigt i mikroklassen, hvor det er tilladt at sprælle lidt. Og det gør Aygo med sin front, der minder om et kørende X. Toyota pudser lidt på udtrykket, så det ifølge japanerne går fra at have et todimensionelt til et mere tredimensionelt udtryk. Her er der vist plads til fri fortolkning, men lad os bare konstatere, at Aygo også efter faceliftet har mikroklassens mest markante næseparti.

Markant er også et par nye farver på paletten som lilla og en helt special blå. Hvis du virkelig vil have noget særligt i mikroklassen, kan du vælge udstyrsvarianten x-cellence, der bl.a. har lædersæder og bakkamera – det er fortsat usædvanligt udstyr i denne klasse.

Er du mere til det sikre – bogstaveligt talt – skal du op i topmodellen X-clusiv for at få vognbaneassistent og automatisk nødbremse, der virker op til 80 km/t med i prisen. Ellers koster sikkerhedspakken 5.000 kr. ekstra.

Den faceliftede Aygo er til salg hos Toyota-forhandlerne fra 16. juni.

Fakta: Priser på faceliftet Aygo

x x-play GO x-cellence x-cite x-trend x-clusiv
1.0 VVT-i
(3-dørs)
89.990 kr.
1.0 VVT-i
(5-dørs)
104.990 kr. 115.990 kr. 119.990 kr. 119.990 kr. 119.990 kr. 124.990 kr.

 

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation