’Google-mobil’ skal have rat

0
541

Ny lovgivning kræver, at selv selvkørende biler skal kunne overtages af mennesker – derfor bliver et rat lovpligtigt udstyr.

En ny lovgivning i Californien betyder, at styringen selv af selvkørende biler ’øjeblikkeligt’ skal kunne overtages af et menneske.

Det betyder, at Google, der for nogle få måneder siden viste deres første hjemmebyggede, selvkørende bil frem for offentligheden, skal i gang med at bygge bilen om. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

’Google-mobilen’ har nemlig hverken rat, speeder- eller bremsepedal.

Den nye lovgivning kommer ifølge Jyllands-Posten, fordi myndighederne i Californien vil gå med både med livrem og seler, når det kommer til selvkørende biler.

“Vi vil gerne gå frem med små skridt i forhold til test, og hvordan teknologien bliver rullet ud, så vi er i stand til at styre det, og så Californiens indbyggere accepterer det,” siger Bernard Soriano, der er ansvarlig for udformningen af loven, til Wall Street Journal.

Google begynder for alvor at teste den selvkørende bil i slutningen af september med omkring 100 testbiler.

De planlagte tests sker i første omgang på lukkede områder, hvor den nye lov ikke gælder, men alligevel vil Google rette ind allerede nu, forlyder det. Internet-giganten har derfor besluttet at tilføje både et midlertidigt rat og bremser på den lille bil, der på nuværende tidspunkt kan køre op til 40 km/t men på sigt skal kunne nå helt op på 160 km/t.

Google regner med, at de kan teste bilerne med helt almindelige amerikanere inden for et par år.

Læs også: Google bygger sin første bil

Se video her om Googles selvkørende prototype

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here