Her er den første elbil fra Volvo

0
elbil volvo
Volvo er klar med mærkets første elbil baseret på SUV’en XC40. Den er i Danmark i 2020, navnet bliver Recharge, rækkevidden 400 km.

En ny elbil hvert år frem til 2025 er målet for Volvo, der næste år debuterer med en fuldt elektrisk XC40. 

XC40 Recharge P8 AWD har en rækkevidde på over 400 kilometer, ydelsen er 408 hestekræfter, der vil være elmotorer på både for- og bagaksel og dermed træk på alle fire. Den lille SUV vil ifølge det oplyste kunne slæbe en anhænger på op til 1.700 kilo. 

Sikkerhed skal fortsat stå uløseligt forbundet med navnet Volvo. Blandt andet derfor vil tophastigheden på alle Volvos kommende modeller være højst 180 km/t.

elbil volvo
Der er god plads til batteriet under gulvet i Volvo XC40 Recharge.

Udviklingen af XC40 Twin Engine – plug-in-hybriden, der kom på markedet for nylig – har været med til at bane vejen for XC40 Recharge. I Recharge er forbrændingsmotor og brændstoftank afløst af elmotorer og den store batteripakke, som i store træk er lånt fra søstermodellen Polestar 2.

Bagagerum foran

Visuelt kendes XC40 Recharge først og fremmest på den lukkede kølergrill, der efterhånden er et typisk karaktertræk for elbiler. Under hjelmen fortil er et lille bagagerum. Dermed er der kompenseret for, at batterierne under gulvet stjæler liter fra bagerste bagagerum. I den konventionelle XC40 er der plads til 460 liter i bagagerummet, i Recharge 413.

Opladningstiden synes dog ikke at imponere. Volvo angiver selv, at fra fladt batteri til 80 procents kapacitet skal man regne med 40 minutter ved ladestanderen.

I 2025 skal halvdelen af Volvos modelportefølje på verdensplan være elektrisk, resten hybrider. Allerede nu bliver man, når man besøger Volvos hjemmeside, mødt af ordene “Af hensyn til en sikker fremtid. Volvo. Recharged”. 

Der er også blevet plads til et bagagerum under motorhjelmen – et såkaldt ‘frunk’.

Dermed lades man ikke i tvivl om, at ens samvittighed vil være sort og CO2-befængt, og ens fremtid alt andet end sikker, hvis ikke man vælger Volvo Recharged.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation