Her er den mest energieffektive elbil

0
energieffektive
Der er store forskelle i forbrug og rækkevidde på elbiler. Hyundai Ioniq får mest ud af batteriet, mens store elektriske SUV’ere sluger masser af strøm.

ADAC, der er den tyske pendant til bilistorganisationen FDM, har testet elbiler i forskellige størrelser og prisklasser med særligt fokus på rækkevidde og forbrug. Målet er at finde ud af, hvor energieffektive elbilerne er.

Det er – ikke overraskende – de store og tunge køretøjer, der sluger mest strøm. Men ADAC er alligevel overrasket over, hvor store forskellene er i virkeligheden.  

Hyundai Ioniq er den mest energieffektive bil i testen. Den relativt lette og kompakte koreanske elbil bruger blot 14,7 kWh på at køre 100 kilometer. I den anden ende sluger SUV’erne Mercedes EQC og Jaguar i-Pace næsten dobbelt så meget strøm på samme distance, nemlig 27,6 kWh.

Store opladningstab

ADAC har også testet bilernes opladningstab, som er en vigtig parameter, når det skal opgøres, hvor energieffektiv en elbil er.

Ifølge organisationen bruges der generelt mere energi, end der ender på batteriet, når der lades op. ADAC sammenligner det med, at der spildes et par liter benzin, mens der tankes, men man skal stadig betale for den el, der bruges, og derfor tager ADAC hensyn til opladningstabene.

For eksempel skal der bruges 89,5 kWh for at fylde 75 kWh-batteriet i en Tesla Model 3 Longe Range AWD. Tilsvarende skal der lades 72-73 kWh på 64 kWh-batteriet i søsterbilerne Kia e-Niro, Kia e-Soul og Hyundai Kona Electric.

Det er Tesla Model X 100D, der har den længste rækkevidde i ADAC’s test, 451 km på en opladning. Den mest energieffektive, Hyundai Ioniq, når med sit lille 28 kWh batteri kun ud på 211 km i testen.

Se hele testen her (pas på, det er på tysk). 

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation