Her er den nye Skoda Octavia RS

0
695

Tredje generation af Skoda Octavia RS er sluppet løs på nettet. Ydelsen stiger til 220 hk og samtidig smider den hurtige tjekke 100 kg. Dansk premiere i løbet af efteråret.

Efter megen tys-tys og mulighed for smugkig på mere eller mindre kornede fotos på nettet, smider den tjekkiske bilfabrik endelig de første, officielle billeder af Skoda Octavia RS ud på nettet.

I vanlig Skoda-stil er GTI-udgaven af Octavia relativt diskret. Undervognen er sænket 12 millimeter, kromlisterne er blevet matsorte og alufælgene ser mere rå ud og fås i op til 19-tommer. Sorte sidespejle, dobbelte, firkantede udstødningsrør og hækspoiler fuldender billedet af en mere potent Octavia, der følger med de fleste Audi’er og BMW’er: 100 km/t nås på 6,8 sekunder og fartfesten slutter først ved 248 km/t.

Dermed er tredje udgave af Skoda Octavia RS den hurtigste nogensinde. Forklaringen er, at den to-liters turbomotor har fået øget effekten fra 200 til 220 hk, mens brugen af VW-koncernens såkaldte MQB-platform skræller 100 kg. af vægten.

Effekt op, vægt ned: Det er den klassiske opskrift på at lave en god GTI, så det lover godt for RS-udgaven af Octavia. At det samtidig reducerer forbruget med 19 pct. er en positiv sidegevinst. Skal det være mere miljøvenligt at køre RS, kan man vælge dieseludgaven, der har fået øget muskelmassen fra 170 til 184 hk.

Avanceret spærredifferentiale er standard
Både benzin- og diesel får det elektroniske spærredifferentiale XDS som standard, så kræfterne ikke forsvinder i dækrøg, men sendes direkte ned i asfalten. Automatisk DSG-gear er tilvalg til begge udgaver – selvføgelig med mulighed for selv at skifte gear i bedste F1-stil via knapper på rattet.

Combi-udgaven af Octavia RS er på mange måder den frækkeste, fordi den er så underspillet.
Combi-udgaven af Octavia RS er på mange måder den frækkeste, fordi den er så underspillet.

Indvendig gør Skoda Octavia RS også kun diskret opmærksom på sine sportslige ambitioner i form af sportssæder med læderdetaljer, sportsrat og RS-logo. Og jo, til familien med fart på bliver der også denne gang en RS-udgave af Octavia Combi.

De danske priser er endnu ukendte, men hvilkenbil forventer, at de lander ca. 25.000 kr. under de 470.000 kr. som en 5-dørs VW Golf GTI koster. Der er dansk premiere på Skoda Octavia RS i løbet af efteråret.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here