Insignia stationcar er en letbenet gigant

0
553
Insignia
Insignia har været mest populær i den meget rummelige stationcar-udgave.

Større men lettere: Opel Insignia Sports Tourer vokser op i fem-meter klassen, men smider samtidig 200 kg. Det tyske raumwunder kommer til Danmark til sommer.

Så løftede Opel sløret for den nye Insignia i stationcar-udgaven. Navnet er Sports Tourer, og som fem-dørs udgaven Grand Tourer (burde Opel i øvrigt ikke have byttet rundt på de to navne Sport og Grand?), er bilen ny til sidste møtrik.

Med en længde på 499 cm bliver Insignia Sports Tourer firmaklassens største.
Med en længde på 499 cm bliver Insignia Sports Tourer firmaklassens største.

Under det velskabte karrosseri står Insignia Sports Tourer på den nye E2XX-platform, der danner bund for adskillige General Motors-modeller. Flere af dem er altså amerikanske, men det skal ikke få dig til at tænke på overvægtige flydere med blævrende benzinmotorer. Tværtimod er den nye platform forklaringen på, at Insignia Sports Tourer smider op til 200 kg. Dermed slipper Insignia formentlig af med et helt afgørende problem i den nuværende model: Den utidssvarende høje vægt, der på den ene side dæmper køreegenskaberne og er med til at øge tørsten.

Vægttabet realiseres, selv om Insignia vokser op i fem-meter klassen med sine 499 cm. Det gør ubetinget Insignia Sports Tourer til firmaklassens største – selv ikke Skoda Superb kan være med her.

Ni cm mere mellem akslerne
Sammenlignet med den nuværende model vokser længden med otte cm, men den store forskel finder vi mellem akslerne. Her vokser Insignia godt ni cm, og dermed adresserer Opel det andet store problem med dagens Insignia, den beskedne benplads på bagsædet i den ellers velvoksne bil.

Med Insignia Sports Tourer vender Opel altså tilbage til mærkets tradition for at lave nogle af de mest rummelige biler i firmaklassen. Bagagerummet er da også af den velvoksne slags. Med 40:20:40 splitbagsæderne fældet frem, sluger Sports Tourer 1.640 liter i alt – og gulvlængden er akkurat over 2 meter lang.

Når det trods alt ikke bliver til endnu mere, skyldes det, at Opel har ofret noget bagageplads på en ret skrånende bagrude, der giver Insignia Sports Tourer en både elegant og dynamisk afslutning. Bemærk også kromlisten, der løber langs med tagkanten og ned igennem baglygten. Sådan en pynteliste er der ingen andre i klassen, der har.

Bagagerummet sluger 100 liter mere end i forgængeren - og længden runder akkurat 2 meter.
Bagagerummet sluger 100 liter mere end i forgængeren – og længden runder akkurat 2 meter.

Otte-trins automatgear
Opel hævder, at lav vægt og lav vindmodstand sammen med nyudviklede motorer vil gøre den store Insignia væsentligt mere økonomisk. Blandt de mest spændende motorer er en nyudviklet diesel på 1,6 liters med bi-turbo og 160 hk. I toppen truer en voldsom OPC med seks cylindre og turboladning, der nærmer sig 400 hk, lige som Opel også lancerer et nyt, otte-trins automatgear i Insignia.

Elektronikken bliver også topmoderne, blandt andet med GM’s OnStar-system, der ikke blot kan foretage automatiske nødopkald, men også for trådløs wi-fi i bilen. Fine detaljer som automatisk nødbremse, vognbaneassistent og nøglefri betjening bliver standard, mens andet high-tech udstyr som Matrix-LED-lygter med hele 32 enheder, head-up display, adaptiv fartpilot og 360-graders kamera formentlig skal koste ekstra.

Insignia Sports Tourer forventes at nå frem til de danske Opel-forhandlere til juni eller juli.

Læs mere om den nye Insignia: Ny Insignia er større men lettere 

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here