Kia vil også med i crossover klubben

0
171

Der er udsigt til trængsel i den boomende klasse for små ”gadekryds”. Op til Geneve-biludstillingen i marts viser Kia et crossover koncept, der skal duellere med bl.a. Nissan Juke og Renault Captur.

Crossover er bilindustriens varmeste klasse. De kompakte, højbenede firehjulstrækkere, der i øvrigt næsten altid klarer sig med forhjulstræk, men ligner noget der er klar på en hurtig safari, er den hurtigst voksende klasse i bilindustrien. Og det skaber naturligt nok interesse i et marked, der særligt i Europa fortsætter med at styrtdykke.

Nu melder Kia sig også ind i klubben for eventyrlystne minibiler. Sydkoreanernes tyske chefdesigner, Peter Schreyer, har ellers tidligere sagt, at han gerne vil skabe en sportsvogn. Den biltype er der bare ikke meget salg i, når krisen kradser. Derfor har Kia lagt strategien om, og viser nu et designkoncept på en lille crossover, der får verdenspremiere på biludstillingen i Geneve til marts.

Meget mere ved vi endnu ikke. Kia ulejliger sig ikke engang med et navn for konceptet, men det er tydeligt at se, at Schreyer og hans designafdeling sigter efter en konkurrent som Nissans frække Juke. Om Kia-konceptet også kommer i en 4-dørs udgave, ved vi formentlig til marts.

Det mest bemærkelsesværdige er på mange måder fronten. Kølergrillen med Kia’s karakteristiske ”tigermund” er væsentligt smallere end på Kia’s øvrige modeller, så måske er koreanerne allerede ved at udvikle en ny designstil. Teknisk er der ikke brug for et stort luftindtag, og moderne lysteknik gør det også muligt at lave særdeles små forlygter.

Udover Nissan Juke og Renault Captur kommer Kia’s crossover til at konkurrere med andre kompakte ”gadekryds” som Opel Mokka, Chevrolet Trax og Peugeot 2008 samt lignende biler, der er på vej fra bl.a. Suzuki, VW og Citroën.

Læs mere: Er din næste bil en crossover?

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here