Klip-klappere er det farligste fodtøj i bilen

0
606

Den sommerlige surfer-sandal er farligere at køre bil med end højhælede sko, viser britisk undersøgelse. Sandaler sætter sig nemlig let fast i pedalerne.

Sommeren går på hæld, og så ryger klip-klapperne ind bagerst i skabet, og den varmere snøresko kommer på i stedet. Og det er godt for ulykkesstatistikken, hvis man skal tro en spørgeundersøgelse fra det britiske forsikringsselskab Sheila’s Wheels omtalt i den norske udgave af AutoMotorogSport.
Klip-klappere er nemlig bilistens farligste fodtøj, viser undersøgelsen, der er gennemført blandt 1055 britiske bilister.

Blandt andet indrømmer hver tiende af de adspurgte, at have oplevet at den sommerlige plastsandal har sat sig fast under en af bilens pedaler.

En tredjedel af de adspurgte har kørt bil iført klip-klapper, og 27 procent af dem fortæller, at det har ført til potentielt farlige situationer. Syv procent svarer, at de har været lige ved at køre galt eller er kørt galt på grund af klip-klappere.

For kvinder er klip klappere ifølge automotorsport.no farligere at køre bil i end højhælede sko, fordi de gør det sværere at bremse effektivt. En måling i en bremsesimulator viser, at det tager 0,13 sekunder længere at bremse med klip-klappere på, hvilket koster 3,5 meter på bremselængden ved nedbremsning fra 100 km/t.

Samtidig er det tryk, som forsøgspersonen formår at lægge på bremsepedalen betydeligt mindre med klip-klapper end med andre typer fodtøj.

I Spanien og Tyskland er det ifølge FDM en overtrædelse af færdselsloven at køre bil iført løstsiddende fodtøj, og bliver du stoppet af det tyske færdselspoliti iført klipklappere, så får du en bøde på mellem 10 og 50 euro afhængigt af situationen.

I Danmark er der til gengæld ingen regler om, hvilket fodtøj, man skal have på, når man kører bil.

De fem typer fodtøj der volder bilister flest problemer:

1. Klipklappere: 51 procent
2. Bare fødder: 49 procent
3. Kilehæle: 38 procent
4. Espadrillos: 25 procent
5. Sandaler: 18 procent

Kilde: Sheila’s Wheels

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here