Læserafstemning: De bedste biler 2014

0
306

Læserne af det tyske bilmagasin auto motor und sport har kåret årets bedste biler. Læs med og se om du er enig.

115.285 læsere har talt – eller rettere sagt stemt – i det tyske bilmagasin auto motor und sports årlige læserkåring “Best Cars 2014”. 384 modeller i 10 klasser er blevet bedømt af læserne. Og lad os bare afsløre med det samme; de tyske mærker sidder tungt på det kogte flæsk, der hører til surkålen og pølsen.

Blandt mikroerne er det Opel Adam, som ikke helt er slået an herhjemme, der løber med sejren foran VW Up og Mini.

Mest succesrige mærke er BMW, der som eneste tager tre klassesejre. Den nye elbil BMW i3 vinder i minibilsklassen med snuden foran Audi A1 og VW Polo.

I kompaktklassen kører VW Golf endnu en gang af med sejren. Andenpladsen snupper Audi A3, der deler MQB-platform med Golfen.

I mellemklassen foretrækker auto motor und sport-læserne BMW 4 Coupé foran BMW 3-serie og Audi A5 Sportback.

I den store mellemklasse er det BMW 5, der vinder læsernes gunst foran Audi A6 og Mercedes E-klasse.

I luksusklassen, hvor vi er langt over det prisleje, vi normalt beskæftiger os med her på hvilkenbil.dk, snupper Mercedes også sejren med sin S-model, der henviser BMW 6 Gran Coupé til andenpladsen. Audi A8 og Porsche Panamera deles om tredjepladsen.

Porsche 911, der sidste år fejrede 50 års jubilæum, får over 30 pct. af stemmerne som den bedste sportsvogn og sender dermed klart sportshybriden BMW i8 og Mercedes SLS AMG ned på de nedre podiepladser.

I cabriolet-kategorien er det også Porsche, der kommer ind øverst på podiet. På førstepladsen 911 foran Porsche 918 Spyder og Mercedes SLS AMG Roadster.

Klassen for SUV’er og firehjulstrækkere domineres også totalt af tysk tungmetal. Vinder: Mercedes G-klasse foran BMW X5 og Porsche Cayenne.

Endelig slutter vi af med en bilklasse, der har lidt bredere appel til danske bilkøberes afgiftsplagede bilbudget. Det drejer sig om ’Vans’. I daglig tale også kaldet MPV’er – i gamle dage kendt som minibusser.

Klassikeren VW Multivan tager som så mange gange før suverænt sejren foran en anden VW – Touran – og på tredjepladsen Mercedes B-klasse.

Det er 38. gang, at de mange auto motor und sport læsere kårer årets bedste biler.

Se andre kåringer:

BMW har de gladeste kunder

Tyskland og Japan kæmper på kvaliteten

Værkstedernes skræk kåret til Årets Brugtbil

Peugeot 308 er Årets Bil i Europa

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here