Lille spejl på vejen der, hvem er smukkest…

Designpriser: Ny Hyundai i20 høster anerkendelse for sit design. Koreanerne har succes med at lade bilerne designe i Tyskland.

Hyundai har fået for vane at køre store designpriser hjem. Sidste år vandt Hyundai i10 en række priser, herunder også Red Dot Design Award. Nu gør den nye Hyundai i20 den kunsten efter.

I20 vandt for en lille måned siden den eftertragtede IF Design Award 2015, og nu er den også kåret som vinder af den prestigefyldte Red Dot Design Award 2015

Rent faktisk tager Hyundai i20, som er designet i Hyundais designcenter i Russelsheim i Tyskland, hele to Red Dot Design Awards med hjem fra konkurrencen – både for den 3-dørs coupé-version og for 5-dørs-versionen.

Juryen oplever designet på den nye generation i20 som endnu et stort skridt fremad for Hyundai. Længere, enklere og mere velproportioneret end sin forgænger skaber den nye Hyundai i20 både mere holdning og mere attitude. Den nye frontgrill fremhæves som prikken over i’et, lyder lægfolkenes begrundelse.

Chefdesigner, Peter Schreyer, siger fra basen i det sydtyske kun et stenkast fra Opels hovedkvarter: ”Det er en ære at blive anerkendt af Red Dot-juryen på den her måde. Og det fortæller os, at vi fortsat er på rette vej”.

7. mest solgte i Danmark
Hyundai Motor Europe Technical Center GmbH (HMETC) som designcentret officielt hedder åbnede i 2003 og står også for Kia-kreationerne.

Vicepræsident for Hyundai, Jochen Sengpiehl tilføjer: ”Vores modelprogram er det stærkeste nogensinde og flere og flere får øjnene op for Hyundai. Der er ingen tvivl om, at det i høj grad skyldes vores nye design. Det er afgørende med til at ændre folks forudfattede opfattelse af mærket”.

De danske bilkøbere har også taget  godt imod Hyundai i20. I marts lå salget på 435 indregistrerede biler mod 271 i samme måned sidste år. Det rakte til en 7. plads på De Danske Bilimportørers topliste for marts i år.

Hyundai i20 fås som 3-dørs coupé fra 119.995 kr. + lev omkostninger, mens den 5-dørs udgave koster 5.000 kr. ekstra.

Læs også: Hyundai løfter sløret for ny i20

henrikh@hvilkenbil.dk

1 COMMENT

 1. Ganske køn, ja.
  Men ligefrem til en designpris?

  Når fronten blot er en mere stilren udgave af Peugeot’s?

  Så er der mere individualitet over Kia’s front (tigersnuden).

  Kan Red Dot jury’ens gennemsnitsalder favorisere Hyundai?
  De har en historie for “Nydelig diskretion” fremfor “opsigtsvækkende og spændende”.

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here