Masser af plads i ny Kia Ceed stationcar

0

Efter den femdørs hatchback er Kia klar med stationcarudgaven af Ceed. Koreanerne kalder fortsat den praktiske variant SW og udvider bagagerummet til hele 600 liter.

Godt nyt for danske fans af Kia Ceed. Efter afsløringen af tredje generation af den femdørs hatchback-udgave af Ceed, er turen kommet til den endnu mere praktiske stationcarudgave. Koreanerne kalder den fortsat for SW (SportsWagon), men rummeligheden er blevet endnu bedre: I den nye udgave sluger bagagerummet i Ceed SW hele 600 liter.

Det er 72 liter mere end i forgængeren, og gør den nye Ceed SW til en af de mest rummelige stationcars i den lille mellemklasse.

Kia Ceed SW bliver lavere og bredere og får en højere, mere markant front. 'Isterninge' kørelys bliver standard.
Kia Ceed SW bliver lavere og bredere og får en højere, mere markant front. ‘Isterninge’ kørelys bliver standard.

Forklaringen er, at Ceed SW er blevet to cm bredere og 10 cm længere. Den er også blevet mere praktisk med et splitbagsæde, der kan lægges ned i forholdet 40:20:40. Det sker ved blot at udløse et håndtag i bagagerummet, der gør gulvet helt fladt. Som ekstraudstyr kan Ceed SW leveres med eldrevet bagklap, der automatisk åbner, hvis bilnøglen kommer tæt på bilens bagende. Du behøver altså ikke vifte med foden under bagenden, som man kender det fra andre biler.

Særligt i Danmark er det detaljer, der nok skal være med til at skabe interesse for den nye Ceed SW. Hele 80 procent af de danske Ceed-købere vælger nemlig den lidt større stationcar-udgave frem for hatchback-udgaven.

Fire sikkerhedsassistenter og to køreprogrammer
Kia opruster også Ceed SW med en række tekniske detaljer, man som regel forbinder med lidt dyrere biler. Vigtigst er flere sikkerhedsassistenter som automatisk nødbremse, aktiv vejbaneassistent, træthedsregistrering og fjernlysassistent, der alle bliver standard. Adaptiv fartpilot, der selv holder afstand til forankørende biler, bliver ekstraudstyr.

Kia vender også tilbage til køreprogrammet ’drive mode select’, der gør det muligt at vælge mellem programmerne ’normal’ og ’sport’. Sidstnævnte indstilling øger speederrespons og strammer styringen op.

LED-kørelys – foran i Kias specielle, firedelte ’isterninge-design’ bliver også standard, mens det koster ekstra, hvis man – for første gang i en Kia – vil have elektrisk opvarmet forrude.

Større udhæng bagtil øger bagagerummet med 72 liter til hele 600 liter i Ceed SW. 40:20:40 splitbagsæde bliver standard.
Større udhæng bagtil øger bagagerummet med 72 liter til hele 600 liter i Ceed SW. 40:20:40 splitbagsæde bliver standard.

Kia Ceed SW fremstilles også i tredje generation i Slovakiet. Produktionen af både stationcar og hatchback begynder i august og derefter når bilerne frem til danske forhandlere i løbet af efteråret. Senere følger to mere livstilsprægede udgaver af Ceed i form af en crossover og en såkaldt fastback, der bedst kan betegnes som en sportslig og lav stationcar.

Læs mere: Kia klar med tredje generation af Ceed

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation