Elbilejere er vilde med deres biler

3
elbilejere

Ny undersøgelse viser større tilfredshed blandt elbilejere end blandt ejere af alle andre biltyper. De er færdige med benzin- og dieselbiler.

Elbilejere lidt mere glade for deres dyt end andre bilejere. Det viser en undersøgelse med 2.000 deltagere blandt brugerne af den britiske app Zap-Map. Det skriver Inputmag.dk.

Ejerne af rene elbiler er ifølge undersøgelsen også mere tilfredse end ejerne af plug-in hybrider – og begge er altså mere tilfredse end ejerne af benzin- og dieselbiler.

“Tilfredsheden var betydeligt større for både elbilejere og hybridejere end for benzin- og dieselbilejere – blandt ejere af rene elbiler var tilfredsheden 91 procent, imod 84 procent hos plug-in hybrider og 72 procent hos ejere af benzin- og dieselbiler,” skriver Zap-Map i konklusionen på undersøgelsen, som du kan læse her.

73 procent af respondenterne var førstegangskøbere af elbiler, og 52 procent af dem har købt elbilen indenfor det seneste år.

En gang elbil altid elbil

Ud over at elbilejere generelt er mere end almindeligt tilfredse med at køre elbil viser undersøgelsen også, at stort set ingen overvejer at gå tilbage til benzin- eller dieselbiler.

Hele 91 procent vil slet ikke overveje en benzinbil igen. 8 procent sagde ’ved ikke’ og kun en enkelt procent overvejede at gå tilbage til forbrændingsmotoren.

“Resultatet er klart bevis på det fundamentale skift, der sker hen imod miljøvenligere biler,” lyder det videre i konklusionen på undersøgelsen, der er gennemført i november 2020.

En af grundlæggerne af Zap Map, Melanie Shufflebotham, er ikke overrasket over resultatet:

“Vores seneste undersøgelse viser den stærke og vedvarende tilfredshed ved at skifte til en miljøvenlig bil. For hvert år bliver vores undersøgelse mere og mere entydig – endda i et år som 2020,” siger hun om undersøgelsen i et år præget af corona.

VW ID.3 scorer højst tilfredshed

Undersøgelsen giver også et indblik i, hvilke elbiler, der har de mest tilfredse ejere. Især tre biler skiller sig ud: VW ID.3, Tesla Model 3 og Kia e-Niro. ID.3 får en tilfredshedsscore på hele 100 procent, hvor Tesla 3 og e-Niro scorer 96 procent.

Det skal naturligvis tages med, at ID.3 ejerne for de flestes vedkommende stadigvæk er ’nygifte’ med deres bil, og derfor måske har en tendens til at være mere tilfredse.

henrikh@hvilkenbil.dk

3 KOMMENTARER

  1. Efter 40 år med diverse fine VAG-biler, heraf de seneste 20 år med TDI-modeller … er jeg nu 100% solgt til en klassisk VW e-Golf 2020. Rækkevidden er kun 231 km, men den kører som en Silent Ninja. Meget kvik fra start, total lydløs, god undervogn og lækre funktioner i App. Altid fuldt opladet med forvarmet (nedkølet) kabine til 23 grader og parat til leg 😉 Min, ellers så lækre, sænkede stationcar med 2.0 TDI 190 HK/440 Nm er ikke så spændende længere. Glæder mig til de næste el-biler.

    • Bliver spændende at se, om ikke din begejstring aftager til sommer, hvis/når turen går sydpå. 😉 Noget andet er jo, at elbiler ikke spåes en ret lang levetid, mangel på råvarer, miljøproblemer og sidst men ikke mindst, hvem gider købe en 6 år gammel elbil med et udtjent batteri? Tror jeg springer el-tingen over, og venter på at der kommer noget mere holdbart/bæredygtigt. 🙂

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation