Næste VW Golf bliver mere markant

Når 8. generation af VW Golf står klar i 2018, bliver det i et langt mere vovet design end i dag. Mere aluminium og kunststof skal reducere vægt og forbrug.

Lavere, bredere, frækkere. Når 8. generation af Europas mest solgte bil, VW Golf, triller af samlebåndene i Wolfsburg i 2018, bliver den alt det, som den blot to år gamle Golf ikke er i dag: En bil, der ikke kun taler til fornuften, men også følelserne.

Den nuværende – og bestemt glimrende Golf 7 – har fået en del kritik for at være den vel nok mest forsigtige fortolkning nogensinde af det ikoniske Golf-design. Ifølge det tyske bilmagasin AutoBild skulle netop Golf 7 ellers have været en frisk nyfortolkning af det slidstærke og stilsikre Golf-koncept, men ifølge bladet svigtede modet til allersidst.

Nu vil VW mande sig op til at gøre noget ved sagen: Selv om Golf 7 sælger ganske godt, har VW angiveligt indset, at den ellers slidstærke Golf-opskrift efterhånden trænger til en mere gennemgribende modernisering. Hævder altså AutoBild.

Derfor bliver næste generation angiveligt markant bredere og lavere end i dag. Hjulene skubbes længere ud i hjørnerne, hvilket forstærker det sportslige udtryk og øger pladsen i kabinen. Med VWs modulplatform er det relativt nemt at forøge akselafstanden, men totallængden og dermed Golfs klassiske, kompakte design bevares.

Teknisk fortsætter VW med forbedringer af det eksisterende og meget moderne motorprogram. Ny bliver en 3-cylindret turbobenziner på 1 liter med 110 hk, der sammen med lavere vindmodstand og øget brug af vægtbesparende aluminium og plastmaterialer skal forbedre brændstoføkonomien yderligere. 25 km/l i en benzindrevet Golf skulle være inden for rækkevidde. Endnu mere sparsommelig bliver en trecylindret dieselmotor på 1,4 liter – også med 110 hk.

Elektronik bliver et andet indsatsområde for ottende oplag af VW Golf. Den nuværende model er allerede godt med på noderne med trykfølsom skærm og mulighed for at skabe et trådløst hotspot i kabinen til smartphones og tablets. En udvikling som VW vil forfølge yderligere i den kommende Golf – både når det gælder infotainment og køreassistenter som automatiske bremser.

AutoBild mener, at Golf 8 er klar i 2018 – eller i 2017, hvis det begynder at knibe med salget af den nuværende model. Og her stopper spekulationerne fra sædvanligvis pålidelige AutoBild, der hævder at have insider-viden fra fabrikken i Wolfsburg.

Læs mere:

Blog: Dramaet bag VWs forsigtige Golf 7

Blog: Perfekte VW Golf og det lille aber dabei…

Test: VW Golf 7 er mere perfekt end passioneret 

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here