Ny ide: Parker bilen under jorden

0

Årets julegave til bilejeren der har alt…undtagen plads: Dansk firma tilbyder underjordisk P-plads, der kan løfte bilen op eller ned på blot 20 sekunder.

I mange større byer er der akut mangel på parkeringspladser. Men en ny opfindelse tillader dig at parkere din bil under jorden. Oven i købet er den underjordiske ’garage’ miljørigtig.

Det er Poul Hakon Poulsen, som er manden bag firmaet Subnovate, der har udviklet moduler, der kan skabe ekstra p-pladser under jorden.

Det er et modul, som indeholder to platforme og et smart nyudviklet hydraulisk løftesystem, der indeholder vand i stedet for olie, skriver Århus Stiftstidende.

”Løsningen er miljørigtig, i tidens ånd, hvor naturprodukter erstatter kemi, siger Poul Hakon Poulsen til avisen og forklarer videre:

”Hvor ledninger og rør tillader det, kan enhederne graves ned på et par dage, og man råder derefter over en P-plads, der kan aktiveres på cirka 20 sekunder. Bilen bliver ganske enkelt sænket ned i jorden på liften. Holder der en bil på den øverste platform, når man skal bruge den nederste, er det ikke et problem. Den øverste bil løftes blot med op.”

Koster kvart million
Når der skal graves ud og pladsen monteres under jorden, foregår det med en lastbils kran. På ladet har den medbragt modulerne, så det hele kan laves med én kørsel.

”Hvis pladsen udstyres med ventilation, affugter og eventuelt varme, kan den fungere som en ekstra garage. Når liften er sænket, er bilen sikret effektivt mod tyveri og hærværk. Flere kan bygges sammen til en række, hvor de enkelte lifte kan aktiveres individuelt,” forklarer Poul Hakon Poulsen.

Systemet kan også bruges til opbevaring af cykler, motorcykler, trailere, havemøbler, affaldscontainere og bruges som opbevaringsrum.

Måske en julegave til den glade bilejer der har alt – bortset fra plads til at parkere?

Eneste ulemper – den koster ca. 250.000 kr. og kan ikke være under juletræet. Du skal nok bestille nu, hvis den skal være installeret inden d. 24. december…

Læs også: Er du også (for) øm over din bil?

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation