Nye leasing-modeller dukker op

0

Leasing-markedet halter stadig. Vi ser på de nyeste påfund, der skal tiltrække kunder. Fleksibilitet er ‘det nye sort’, der giver dig mulighed for skifte bil i leasingperioden eller dele med en anden familie.

Siden afgiftsomlægningen i efteråret fik leasingmarkedet til at slå bak, er det nu langsomt ved at komme sig. Men privatleasing af personbiler halter stadig 20 procent efter den foregående 12 måneders periode, og i april blev der privatleaset 33 pct. færre biler end samme måned i 2017. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Men kreativiteten i branchen i forhold til udvikling af nye koncepter, der skal trække nye kunder til, fejler ikke noget.

Et af de seneste tiltag er Semler-gruppens ‘Dribe’ (Drive + Tribe) koncept. Det er teknisk set ikke leasing, men et bilabonnement.  Du betaler et månedligt abonnement på 499 kr. for at være med i ‘stammen’. Dermed får du ret til en lang række Audi’er, VW’er og Skoda’er.

Der findes allerede et lignende koncept udbudt af Bilabonnement A/S, der blev etableret i 2016 og er et datterselskab under Interdan A/S – Danmarks næststørste bilimportør med bilmærker som Peugeot, Citroën og Mitsubishi i ‘stalden’.

I Bilabonnement.dk slipper du for de 499 kr. i månedligt abonnement, men du er bundet til en bil mindst tre måneder og udvalget er langt større hos Dribe.

I alt er der pt. 300 biler du kan vælge i mellem. Seat og Porsche er allerede en del af programmet, de er blot udsolgt lige nu.

Billigste bil i Dribes garage er Skoda Citigo 1,0 MPI til 2.500 kr. pr. måned. Dyreste er Audi Q7 til 16.000 kr. for 30 dages abonnement. De 499 kr. i abonnement kommer oven i.

Du er kun bundet 30 dage ad gangen, hvorefter du kan skifte bil, eller holde pause. Desuden får du adgang til et såkaldt ‘Special Ride’, som kan supplere dit ‘Everyday Ride’ – din hverdagsbil. Fx en Audi A3 Cabriolet på en solskinsdag for 600 kroner pr. dag, Porsche 911 til en gallamiddag for 3.000 kroner pr. dag eller en VW Transporter til 400 kroner pr. dag, når du skal flytte.

Alle bilerne i Dribe giver dig 1.800 km til rådighed pr. måned, og  derudover får du 3.000 bonuskilometer, som du kan bruge i de måneder, hvor du kører længere end 1.800 km fx når du skal på kør-selv-ferie. Kører du mere end 1.800 km på en måned, koster hver overkørt km dig fra 1 krone.

Omdrejningspunktet i Dribe er en app, som betyder, at du f.eks. selv kan booke, afhente og låse bilen op. I bilen ligger de rigtige nøgler.

Skal bilen til service, eller er det tid til sommerdæk, vil appen minde dig om det.

Eneste ulempe, hvis du ikke bor i København, er, at bilerne skal hentes og afleveres på Dribes adresse i Søborg.

Med GoMore deleleasing kan du f.eks. dele bil med din nabo.
Med GoMore deleleasing kan du f.eks. dele bil med din nabo.

Færre ønsker at eje
Dribe følger dermed med den nye tendens, hvor færre og færre bilister ønsker at eje deres egen bil.

”Tidligere var det vigtigt for danskerne at have egen bil, men i fremtiden bliver det vigtigere at have adgang til netop den transport, der opfylder dit behov nu og her. Den bil, du har brug for i dag, er ikke nødvendigvis den, du har brug for om et halvt år – eller i næste weekend for den sags skyld. Den fleksibilitet tilbyder Dribe, og vi tror på, at vores løsning har et kæmpe potentiale,” siger CEO i Dribe Lars Eegholm.

En ny analyse fra konsulenthuset KPMG blandt 2.100 bilister fra hele verden viser, at hele 55 pct. af alle bilejere ville skaffe sig af med deres bil, hvis en deleordning eller tilsvarende service kan tilbyde samme transport-tilgængelighed.

Det har delebilstjenesten Gomore blik for. Selskabet har også privatleasing på programmet, men udvider nu med et nyt koncept, hvor du kan lease en bil sammen med andre. For eksempel familie, naboer eller venner.

Det er dog pt. ikke muligt at være mere end to parter på en Gomore DeleLeasing aftale.

Du kan pt. kun vælge en Nissan Qashqai dCi 1,5 N-Connecta til 2.600 kr. pr. familie/måned med 12.000 km til rådighed i en seks måneder periode. Altså i alt 5.200 kr. pr. måned og 24.000 km. pr. år. Men Gomore oplyser til Hvilkenbil.dk, at der snart udvides med en Renault Clio.

Begge parter vil under leasingperioden være registreret som brugere af bilen og begge parter vil være registreret på forsikringen ved aftalen, oplyser Gomore.

Læs mere: Analyse – leasing slår køb af ny bil

FAKTA om Dribe

Abonnementet er på 499 kr. pr. måned. Alle biler er inklusive:

Service- og reparationsaftale
Forsikring inkl. glasskadedækning
Vejhjælp
Sommer- og vinterdæk inkl. dækskifte og -opbevaring
Grøn ejerafgift
1.800 kilometers kørsel/30 dage + 3.000 bonuskilometer/360 dage
Loyalitetspoint der giver fordele eller kan bruges på Special Rides

FAKTA om Gomore DeleLeasing

Leasingperioden er 6 mdr.
0 kr. i udbetaling.
Depositum er 2.600 kr. til hver (i alt 5.200 kr.)
Det er 12.000 km til rådighed i alt over leasingperioden, som er på 6 måneder, altså 6.000 km til hver af de to dele-leasere . Det svarer til 24.000 på et år.
Aftalen inkluderer fuld service samt ansvar- og kaskoforsikring.
Grøn afgift samt vinterdæk er ikke inkluderet.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation