Nyt smugkig på Jaguars BMW 3-udfordrer

0
205

Bygget i aluminium, baghjulstrukket og med en ny generation af firecylindrede motorer, bejler Jaguar XE til kunder, der ellers køber Audi A4, BMW 3 eller Mercedes C.

Jaguar fortsætter med at slippe informationer ud om den kommende XE-sedan, der ventes på markedet i første halvdel af 2015.

Denne gang får vi lov at se det halvnøgne karrosseri, der er bygget helt i aluminium. Dermed får Jaguar XE formentlig en vægtmæssige fordel sammenlignet med sine tyske ærkerivaler, Audi A4, BMW 3-serie og Mercedes C-klasse.

Sammen med en ny generation af firecylindrede motorer, der bærer fællesbetegnelsen Ingenium, understreger det Jaguars satsning på at få deres sædvanligvis tørstige biler til at køre længere på literen. Det er også en simpel nødvendighed for det britiske bilmærke. Mærkets gennemsnitlige CO2-udledning skal beskæres drastisk, og det er lidt af en opgave for en fabrik, der også spytter drikfældige giganter som Land Rover Discovery og Range Rover ud fra samlebåndene i Solihull. Det bliver i øvrigt netop her – sammen med de firehjulstrukne topmodeller – at den nye XE skal bygges.

Som billederne antyder, får den nye mellemklasse-Jaguar en langstrakt og sportslig profil. Baghjulstræk understreger, at briterne satser på køreglæde – og vi gætter på, at de nye firecylindrede motorer også kommer i nogle ganske heftige varianter med enten turbo- eller kompressor-ladning.

XE bliver en uhyre vigtig bil for Jaguar og den første, der er 100 pct. udviklet under indiske Tata’s ejerskab. Inderne overtog Jaguar og Land Rover i 2008 og har siden været i gang med at revitalisere det britiske traditionsmærke. Med spændende modeller som sportsvognen F-Type, crossoveren Range Rover Evoque og altså snart XE, er Jaguar godt i gang med at forlade sit tyndslidte retro-image for en tilbagevenden til det, der engang gjorde mærket stort: Nytænkning, dristigt design og sportslige køreegenskaber.

Jaguar XE får officiel verdenspremiere på efterårets biludstilling i Paris. Derefter ventes modellen at nå frem til forhandlerne i Europa og Danmark i løbet af foråret 2015.

Læs også: Jaguar barsler med billig-model

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here