Pristjek: Syv stærke tilbud på nye biler

0
Tilbud
Du kan spare titusindvis af kroner på nye biler ved at se dig godt for. Dieselbiler kan være særligt billige. Hvilkenbil udpeger efterårets syv bedste tilbud.

Der er altid gode tilbud på nye biler. Udfordringen er, at markedet aldrig står stille. De gode tilbud flytter rundt: Fra mærke til mærke, mellem typer af biler og motorer. Du skal med andre ord holde godt øje med markedet og være i stand til at slå til hurtigt, når din drømmebil kommer på tilbud.

Lige nu er der stærke tilbud på flere dieselbiler. Efter dieselskandalen er biler med dieselmotorer nærmest sendt i skammekrogen. Ikke så få bilkøbere har simpelthen afskrevet teknikken som ‘socialt uacceptabel’. Flere bilmærker har allerede taget konsekvensen og droppet diesel i flere af deres biler. Det gælder modeller som Opel Astra, Honda CR-V, stort set alle Suzuki- og Toyota-modeller samt Volvo S60. Engang var disse biler populære med dieselmotorer, i dag fås de udelukkende med benzin- eller hybridmotorer.

At det er blevet sværere at sælge dieselbiler ses også af, at mærker som BMW, Citroën og Peugeot ofte sælger dieselvarianter til samme pris som benzin-ditto. Historisk har bilkøberne ellers altid skulle betale en pæn merpris for diesel.

For bilkøbere med et stort kørselsbehov er det gode nyheder. Egentlig også for miljøet. Dieselmotorer kører længere på literen end benzin-ditto, og det sparer miljøet for CO2. De nyeste dieselmotorer har også fået styr på partikelforureningen og kan faktisk være renere end benzinbiler. Men det er en helt anden historie, som der ikke er den store interesse for i disse tider, hvor miljøforkæmpere som Greta Thunberg sætter tonen i debatten.

Så her nøjes vi med at konstatere, at forbrugere kan spare ekstra mange penge, hvis de er i markedet for dieselbiler.

Hvilkenbil har lavet et pristjek her i efteråret 2019. Som vi indledte artiklen med, er der også lige nu mange gode tilbud derude. Nogle mere attraktive end andre. For overskuelighedens skyld har vi valgt syv biler, der er særligt gunstige og befinder sig i prisklasser, der gør dem interessante for en stor del af Danmarks bilkøbere.

God jagt derude. Og husk at spørge efter yderligere rabat, inden du skriver under på slutsedlen. Bestiller du ekstraudstyr som vinterhjul, anhængertræk, soltag eller andet kan det ofte lade sig gøre.

Audi
Audi hælder masser af udstyr i A3 for tiden. Uden beregning.

Inden for overskuelig fremtid kommer der en stærkt faceliftet udgave af A3. Derfor er der kampagnetilbud på Audis luksusgave af søsterbilen VW Golf.

Vi peger på A3 Sportback Sport Limited Edition 35 TDI 150 hk til 305.000 kr. som et særligt godt tilbud. Bilen er lækker og med den to-liters dieselmotor er her både kraftoverskud og nøjsomt forbrug. Ifølge Audi selv får du ekstraudstyr for 105.000 kroner uden beregning: Bl.a. klimaautomatik, 18-alufælge, sportssæder, sportsundervogn, fuld LED-lys, S-line eksteriør, fartpilot, p-sensor bag og sædevarme. Hertil kommer en række detaljer, der er standard hos alle andre, men koster ekstra hos premiummærker som Audi. Det gælder forberedelse til anhængertræk, Bluetooth, smartphone-interface, forberedelse til navigation og kørecomputer i én farve.

BMW

Den nye BMW 3-serie er her allerede og derfor følger der snart en 4-serie. Og ja, du har gættet det – derfor er der ophørsudsalg på den nuværende Gran Coupé. Den fås som 420i, men vi peger på 420d til samme 420.000 kroner som det bedste bud. Du sparer langt over 100.000 kroner fordi kampagneudgaven kommer inklusive automatgear, navigation, vinterdæk på alufælge og tre års service og reparationsaftale.

Citroën

Vi har nævnt den før og nu gør vi det igen: Er du på udkig efter en syv-personers storfamiliebil, er det svært at komme uden om Citroën Grand C4 Space Tourer. Også her er der frit valg mellem 130 benzin- eller dieselheste til 255.000 kr. Det har den kostet noget tid, men kampagnemodellen Platinum med alufælge, Apple Carplay, klimaautomatik og p-sensor bag er stadig i en klasse for sig til bilkøberen med et stort pladsbehov. Eneste minus er manglen på moderne, aktivt sikkerhedsudstyr, der kun fås i den væsentligt dyrere topudgave.

Hyundai

Koreanske Hyundai plejer også at være skarpe på prisen. Lige nu hedder kampagnemodellerne Nordic Edition. Særligt den Polo-store i20 er gunstigt prissat – og så i30, som vi fremhæver her. Med 120 hestes turbobenzinmotor koster den 200.000 kr. Dermed får du udstyr som Apple Carplay, bakkamera, bluetooth, klimaautomatik, vognbaneassistent, varme i forsæder og rat og flere andre detaljer uden beregning. Du sparer i alt 41.000 kr.

Opel

I samme klasse som Hyundai i30 barsler Opel snart med en faceliftet udgave af Astra. Efter vores mening er Astra stærkt undervurderet i klassen. Derfor er kampagnemodellen Astra 1,0 Inspire til blot 190.000 kr. vel nok et af efterårets skarpeste tilbud. Opel har hældt for 35.000 kr. udstyr i Inspire-modellen, der med 105 turboheste, god plads og mange fine detaljer byder på rigtigt meget bil for pengene for familien Danmark.

Peugeot
Tilbud
Peugeot 308 fås med kæmperabat lige nu. Du sparer næsten 25 pct.

Vi bliver i den lille mellemklasse. Og i klassen for særligt attraktive tilbud. Her finder vi Peugeot 308 Blue HDi 130 hk Prestige til 210.000 kroner. Her er udstyrslisten virkeligt lang. Ifølge Peugeot selv får du udstyr for 65.000 kr. uden beregning. Detaljer som panoramaglastag, navigation, Apple Carplay, alufælge, p-sensor for og bag, krom rudelister, sportssæder og alt i aktivt sikkerhedsudstyr giver også nærmest premium-fornemmelsen i Peugeot 308. Håret i den franske suppe er den beskedne plads på bagsædet. Men kan familien være der, er 308 et af Golf-klassens bedste tilbud lige nu.

Skoda

I den absolut største ende af førnævnte Golf-klasse finder vi dansker-favoritten Skoda Octavia. Selv uden rabatter er den et godt køb. Lige nu har den danske importør skruet på prisen for stationcarudgaven med 150 hestes dieselmotor og DSG-automatgear. Med det ret omfattende Style-udstyr koster den rummelige og velkørende Octavia 280.000 kr. Det er 2.000 kr. mindre end samme bil med 1,6 liters TDI og manuelt gear – du sparer altså i omegnen af 40.000 kr.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation