Spådom: Privat bilkørsel bliver snart forbudt

0
460
Slip rattet og grib telefonen - i den selvkørende bil kan du gøre det med god samvittighed.

Selvkørende biler vil tage over, og det vil gå hurtigt. I nær fremtid er det forbudt at køre og eje sin egen bil, mener bilbrancheråd. Sludder siger FDM.

Kan du lide at køre bil, så kan du nyde det nogle år endnu. Men om en 15 års tid kan det meget vel være slut, spår Erik S. Rasmussen, direktør i brancheforeningen Dansk Bilbrancheråd, på finans.dk. I stedet tager den førerløse bilteknologi over, og privat bilkørsel, som vi kender det i dag, vil blive forbudt.

”Førerløse biler bliver den kæmpestore forandring. Om 15 år bliver det forbudt at køre og eje sin egen bil. Det bliver den fagre nye verden og tro mig: Den er lige om hjørnet, og man nedjusterer hele tiden, hvor mange år, der går, før det slår igennem,” siger han til finans.dk.

Hos Bilbranchen under DI er man enig. Teknologien er klar, men der er stadig en række hindringer, der gør, at tidshorisonten på selvkørende biler, efter DI’s opfattelse, ligger længere ude i fremtiden.

”Det er rigtigt, at mange formentlig ikke er klar over, hvor langt teknologien er, men jeg tror også, at det tager længere tid end 15 år,” siger foreningens direktør Thomas Møller Sørensen.

Hos FDM er nyhedsredaktør Torben Arent mere direkte. Han mener, at forudsigelsen er dømt til ikke at holde stik. Privatbilismen vil overleve af to afgørende grunde, forudser han.

”Det er noget sludder. Der er så stor kærlighed og veneration for bilen, at den formentlig vil blive meget svær at forbyde politisk, så det kan jeg ikke se ske de næste 40 år. Og så er der den simple grund, at vi lige skal have de her biler først, og det er længere væk, end man tror. 15 år er også en ekstremt kort horisont, og til den tid vil der stadig blive solgt biler, der er manuelle,” slutter han.

Læs også:

Tesla på vej med selvkørende biler

Google-mobil skal have rat

Volvo slipper 1oo selvkørende biler løs

Første tur med førerløs bil i Danmark

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here