Renault Megane får én over snuden

Til december kommer den faceliftede Renault Megane til Danmark. Udover ny næse i Clio-stil udvides motorprogrammet med en 130 hestes turbobenziner på 1,2 liter.

En ansigtsløftet Renault Megane er nok blandt de nyheder, man let kan komme til at overse på næste uges biludstilling i Frankfurt. Men i Danmark sælger den franske Golf-spiller ganske udmærket, så vi iler med at bringe det første billede af 2014-udgaven.

Som forventet begrænser de kosmetiske ændringer sig først og fremmest til fronten, hvor Renaults chefdesigner Laurens van den Acker har givet Megane en næse. Ikke i form af en reprimande men derimod en nydelig snude, der understreger slægtskabet med den mindre Clio. Den nye front, der fremhæver Renaults karakteristiske rhombe-logo er dermed godt på vej til at blive en integreret del af alle Renaults modeller.

Bagtil er baglygterne ændret en smule, mens kabinen er frisket op med nye farver, indtræk og udstyr. Vigtigste ændring bliver en trykfølsom skærm, som vi kender det fra Clio med mulighed for bl.a. internet-opkobling via Renaults R-link.

Teknisk er den største nyhed, at Renault Megane fremover vil kunne fås med en ny udgave af den firecylindrede 1,2 liters turbobenziner. Den nøjsomme, ”downsizede” maskine får løftet ydelsen fra 115 til 130 hk og kan kombineres med automatgear af dobbeltkoblingstypen.

Den forskønnede Renault Megane forventes at nå frem til de danske forhandlere i løbet af december.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here