Salget af brugte biler sætter rekord

0
165
restgæld

Ikke kun salget af nye, men også brugte biler slog alle rekorder i 2012. VW var det mest handlede mærke – og så blev der købt hele 55.000 biler i luksusklassen.

Danskerne fik i den grad handlet bil i 2012. Salget af nye biler rundede 171.000 styk i år og nu kan bilstatistik.dk berette, at der samtidig blev handlet 545.429 brugte biler sidste år. Bilstatistik.dk’s tal går kun tilbage til 2010, men set i det perspektiv steg brugtbilsalget med 12 pct. sammenlignet med 2011 og er samtidig det højeste antal brugtbilhandler, som sitet har registreret.

Nøjagtig som for nybilssalget, hvor den lille VW Up satte konkurrenterne grundigt på plads, var VW det populære mærke på brugtmarkedet i 2012. Faktisk står der VW på de tre mest solgte brugtbiler: Golf er mest populær med over 22.000 solgte biler foran Polo og Passat på 2. og 3. pladsen.

Nærlæser man brugtsalgets top 20 adskiller den sig dog afgørende fra listen over de mest solgte nye biler. Hvor danskerne i overvældende grad vælger små, billige biler, når de køber nyt, er de brugte biler væsentligt større. Eller udtrykt på en anden måde: Skal det være stort, bliver familien Danmark nødt til at købe brugt for at få råd – fornuften hersker altså også på brugtmarkedet.

Brugte luksusbiler er populære
Det gælder ikke mindst for deciderede luksusbiler som Audi, BMW og Mercedes. Forkæler vi os selv med et prestigemærke, er bilen næsten altid købt brugt. Så er der til gengæld også godt salg i de fine biler – ifølge bilstatistik.dk blev der handler hele 55.000 brugte luksusbiler i 2012.

Ifølge Morten Heuing, administrerende direktør hos Bilbasen, er der ikke noget mærkeligt i, at salget af nye og brugte biler topper inden for det samme år:

”Det høje nybilssalg genererer også en høj omsætning på brugtmarkedet. Samtidig går danskerne efter en anden type biler på brugtmarkedet. Det er en kombination af mange byttebiler fra nybilssalget og stor efterspørgsel på større, brugte biler, der samlet har givet rekordomsætning”, siger han.

DE BRUGTE BILERS TOP 20

 

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here