Seks modeller dyster om at blive Årets Bil

1

Fra fiks bybil til stor og kostbar SUV – spændet er stort mellem de seks bilmodeller, der er nomineret til at dyste om titlen som Årets Bil i Danmark 2018. Vinderen kåres sidst i november.

20 danske biljournalister har nomineret seks biler, der skal konkurrere om at blive Årets Bil i Danmark 2018.

Nomineringen kommer efter flere dages testkørsel på Jyllands-Ringen, hvor de 20 jurymedlemmer skulle udpege de seks bedste biler fra et felt på hele 31 bilnyheder.

Disse seks biler blev nomineret til at deltage i finalen:

Ford Fiesta
Honda Civic
Opel Insignia
Seat Arona
Volvo XC60
VW Polo

Et blandet felt, der rummer alt mellem yderpunkter som den relativt store og dyre SUV, Volvo XC60, og så den stærkt opdaterede udgave af den klassiske bybil, Ford Fiesta.

Netop Fiesta er den eneste bil i finalefeltet, der ikke er standardudstyret med automatisk nødbremse, der anses for at være den største, sikkerhedstekniske landvinding i flere år. Den slags plejer at veje tungt for juryen og kan dermed ende med at trække ned for Fiesta i finalen – også selv om Ford tilbyder nødbremse som ekstraudstyr.

Med valget af de seks finalister, var det samtidig farvel og tak til disse 25 konkurrenter:

Alfa Romeo Stelvio
Audi Q5
Citroën C3 Aircross
Fiat Tipo
Hyundai i30
Jaguar XF Sportbrake
Kia Picanto
Kia Rio
Kia Niro
Kia Stonic
Kia Stinger
Land Rover Range Rover Velar
Land Rover Discovery
Nissan Micra
Mazda CX-5
Opel Crossland X
Opel Grandland X
Peugeot 5008
Seat Ibiza
Skoda Kodiaq
Subaru XV
Suzuki Ignis
Suzuki Swift
Toyota C-HR
VW Arteon

Juryen har nu en længere periode til at fundere over, hvilken bilnyhed de synes er årets bedste set gennem danske, afgiftstunge briller. Vinderen kåres 30. november.

Læs mere her, hvor du kan se, at hvilkenbil.dk ramte ret skævt i forudsigelsen af, hvilke biler, der ville nå frem til finalen…

[email protected]

1 KOMMENTAR

  1. Det kan vel næsten kun blive Honda Civic, da den er suverænt den bedste og mest nytænkte af de nominerede. Tænker Volvoen er for dyr og i en anden liga end resten.

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation