Skoda-ejere: Vi får mest for pengene

Danske bilejere er vilde med tyske prestigemærker – men tjekkiske Skoda er samlet set det mærke, der giver mest værdi for pengene, viser FDM-undersøgelse.

Ikke overraskende er det BMW foran Mercedes-Benz og Audi, der samlet set har de mest tilfredse bilejere. Men på et punkt kan de dyre biler ikke være med i FDM’s årlige AutoIndex, der rummer besvarelser fra flere end 31.000 danske bilejere – og det er på spørgsmålet: Modsvarer kvaliteten prisen?

Her er det tjekkiske Skoda ejet af VAG-koncernen, der kører med laurbærrene som den bil, hvor ejerne føler de får mest for den afgiftsbelagte pris.

Volvo og BMW følger på de næste pladser foran Honda og Mercedes-Benz.

Skoda laver rigtig gode biler, der er tæt på samme kvalitet som hos VW, men blot billigere. Ejerne har måske været på udkig efter en VW, men har valgt Skoda, og de er glade for, at de har sparet, og er overraskede over, hvor god bilen i virkeligheden er,” siger bilteknisk redaktør på FDMs magasin Motor, Søren W. Rasmussen.

Når biler i nogenlunde samme prisklasse havner i den anden ende af feltet, skyldes det, at forventningerne ikke bliver indfriet i det lange løb, forklarer redaktøren.

Det gælder Fiat, Opel, Peugeot, Ford og VW, der tager de fem bundplaceringer i sammenhæng mellem pris og kvalitet.

“Bilkøberne har formentlig gjort det bedste køb på det tidspunkt, de købte, men med årene er de blevet klar over, at bilen alligevel ikke er så god, som de troede. De kan godt mærke, at det er en billig bil, hvor for eksempel dørene smækker for hårdt, motoren er for svag, eller funktionerne ikke er tilstrækkelige i længden,” siger Søren W. Rasmussen til Motor.

At danske bilejere kan lide at få noget for pengene, afspejler sig i Skodas salgstal.

Skoda er det 6. mest solgte mærke herhjemme i årets første tre måneder, og i hele 2014 var Skoda det 4. mest solgte bilmærke med mellemklasse-modellen Octavia som den mest populære efterfulgt af mikrobilen Citigo.

I 2014 tog Skoda med Octavia både titlen som Årets bil 2014 og Årets Firmabil 2014.

Læs også: Skoda Citigo kåret som billigste bil

henrikh@hvilkenbil.dk

1 COMMENT

  1. Skoda KAMIQ 1,5 slår VW T-Roc på alle parametre: Pris …finish…køreegenskaber.. Kvalitet…så køb køb køb.

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here