Smugkig på den næste Renault Twingo

Konceptbilen Twin’Z er et dristigt bud på den næste Renault Twingo. Manden bag er chefdesigner Laurens van den Acker, der plejer at virkeliggøre sine visioner.

Hvis du synes den nuværende Renault Twingo er blevet mere konservativ end kæk, er der spændende nyt på vej.

Det fransk bilmærke har godt nok ikke genoplivet originalens frø-øjne forlygter, men der er både leget med former og farver på konceptbilen Twin’Z. Manden bag det opsigtsvækkende design er chefdesigner Laurens van den Acker, der også har slået stregerne til den nye og velskabte Clio. Acker har også kreeret markante designstudier som Renault Dezir og Renault Captur og har normalt held til at bringe mange af hans idéer hele vejen fra tegnebræt til samlebånd.

Twin’Z er heller ikke mere outreret end at den ligner en bil på vej i serieproduktion. Renault selv lægger da heller ikke skjul på, at Twin’Z er en forløber for næste generation af fabrikkens mindste model, Renault Twingo.

Det – bogstaveligt talt – åbne spørgsmål er, om den næste Twingo virkelig får modsat-åbnende døre uden midterstolpe? Det ser ellers cool ud og letter indstigningen i den blot 3,6 meter lange bybil. Men krav til sikkerhed og lave produktionsomkostninger kan måske tage livet af netop dén van den Acker idé.

Renault satser på design
At design – og dermed Laurens van den Acker – spiller en stadig vigtigere rolle for Renault understreges af, at Twin’Z blev afsløret på Salone Internazionale del Mobile i Milano, der er en anerkendt messe for design. Og for helt at hamre dén pointe hjem, havde Renault inviteret den prisvindende britiske designer Ross Lovegrove til at give en hånd med. Lovegrove har blandt andet udformet kofangerne, LED lygterne, fælgene og havde også ansvaret for interiøret i Twin’Z. Som tak for indsatsen har Lovegroves fået sit navnetræk på døren, der hvor man ellers kan støde på berømte navne som Pininfarina og Giugiaro.

Laurens van den Acker og Ross Lovegrove har givet farverne gas - men i sin grundform er TwinZ den nye Renault Twingo.
Laurens van den Acker og Ross Lovegrove har givet farverne gas – men i sin grundform er TwinZ den nye Renault Twingo.

Et andet fokusområde for Renault er miljø. Twin’Z er en rendyrket bybil, og her i konceptudgaven udstyret med elektrisk hækmotor og træk på baghjulene. Elmotoren yder 68 hk, og med et solidt moment på hele 226 Nm og en vægt på 980 kg. giver det rigeligt med kræfter til de korte ryk i bytrafikken. Vil du hellere en tur på landet, lover Renault en rækkevidde på op til 160 km.

Et realistisk bud er, at motoren bliver en lille, 3-cylindret benziner og flytter op foran, når Twin’Z bliver til Renault Twingo. Det sker formentlig i løbet 2015.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here