Smugkig på næste Kia Ceed

Designstudiet Kia Novo er en smagsprøve på, hvordan den næste Kia Ceed kan se ud – og understreger koreanernes satsning på markant design.

Koreanske Kia fortsætter med at afprøve smagsløgene på bilkøberne.

For nylig så vi den vellykkede og nærmest Alfa Romeo-smukke Kia Sportspace, der varsler en ny og meget europæisk udseende stationcar i firmaklassen.

Nu er turen så kommet til den mindre Golf-klasse, hvor Kia forleden hev klædet af designstudiet Novo på den aktuelle biludstilling i hjembyen Seoul.

Novo, der er afledt af det latinske ord novartus og betyder ‘fornyet’, giver ifølge koreanerne selv ‘et glimt af Kia’s planer for, hvordan mærkets fremtidige modeller i kompaktklassen kan se ud’.

Kia sælger forskellige kompakte bilmodeller til forskellige dele af verden, så nøjagtig hvilke bilmodeller, der kan få Novo’s markante former er endnu uklart. På vores breddegrader hedder modellen Kia Ceed, mens amerikanerne og asiaterne kan købe kompakte Kia’er med efternavnet Forte eller Cerato. Designstudiets sedan-udformning med fire døre og udvendigt bagagerum tyder dog på, at Novo især sigter efter de sidstnævnte markeder.

Omvendt ser især fronten ud som noget, der kunne indvarsle en ny stil hos Kia – også på næste generation af Ceed til Europa. I givet fald satser Kia’s designere på en mere blød og organisk stil a la Renault, der står i skarp kontrast til de kantede og skarpe linjer, der p.t. er god smag hos Europas største bilproducent, VW-koncernen.

Designstudiet Kia Novo er en kompakt, firedørs coupé-lignende sedan a la Audi A3 sedan.
Designstudiet Kia Novo er en kompakt, firedørs coupé-lignende sedan a la Audi A3 sedan.

Kia satser på, at netop designet skal gøre det koreanske bilmærke populært blandt kræsne, europæiske bilkøbere. Af samme grund har koreanerne hyret den tidligere Audi-designer Peter Schreyer som chefarkitekt.

Mest sandsynlige mission for Kia Novo er, at den skal tage temperaturen på både europæiske, asiatiske og amerikanske bilkøbere. Med et designstudie som Novo kan Kia lodde stemningen for den nye stil, inden de beslutter sig for at fortsætte med et eller flere elementer som f.eks. den mere opretstående front, de smalle lygter for og bag eller taglinjen, der signalerer elegant coupé selv om bilen har fire døre.

Læs også: Kia Sportspace varsler koreansk offensiv i firmaklassen

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here