Snart parkerer du bilen pr. fjernbetjening

0
292

Om et par år er Ford klar med den første bil, som du parkerer med en fjernbetjening, mens du står og kigger på fra kantstenen. Se videoen her.

Får du svedige håndflader ved tanken om at liste din bil ind i trange p-båse? Vil du undgå Bilka-buler i dørene, ridser i alufælgene fra kantstenen og bare slippe for besværet med vanskelige parallel-parkeringer?

Så er der håb forude. Biler, der selv opmåler og derefter parkerer, findes allerede, men nu tager Ford den selvparkerende bil et skridt videre. På arrangementet Ford Futures på Fords europæiske center for research og avanceret udvikling i Lommel i Belgien, løftede fabrikken sløret for et system, der gør det muligt at stå ud af bilen og derefter parkere per fjernbetjening, mens du står og kigger på inde fra fortovet.

Parkering i dagens byer kan være en vanskelig og stressende oplevelse. Vi ønsker at gøre det så nemt, effektivt og præcist som overhovedet muligt,” forklarer Barb Samardzich, udviklingschef for Ford Europe.

Teknisk kan det lade sig gøre, fordi Ford kobler en række velkendte teknikken sammen: Sensorer scanner omgivelserne for en tilstrækkelig stor p-plads og derefter kan den elektriske servostyring, motorstyringen og automatgearkassen i skøn forening lirke bilen ind i p-pladser så snævre, at du ikke ville kunne åbne dørem, hvis du sad inde i den. For at undgå ulykker, skal du dog overvåge operationen og konstant trykke på fjernbetjeningen imens – straks du slipper knappen, stopper den fjernstyrede Ford.

Fuldautomatisk og fjernstyret parkering er blot endnu et udtryk for, at den selvkørende bil rykker stadig nærmere. Ford regner med at kunne tilbyde det udvidede p-system om et par år. I mellemtiden kan du se på videoen her, hvordan systemet virker.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here