Snigpremiere på ny Nissan Note

0
207

Anden generation af Nissan Note kommer først til Danmark i begyndelsen af 2013, men den japanske udgave er allerede klar. Tre-cylindret turbobenziner kører over 25 km/l.

Det japanske hjemmemarked får et halvt års forspring med anden generation af mini-MPV’en Nissan Note. Derfor kan vi allerede nu få et særdeles godt indtryk af, hvordan Note kommer til at se ud, når den kommer til Danmark i begyndelsen af det nye år. Nissan varsler ganske vist designændringer på den europæiske udgave, der skal produceres i England, men hvilkenbil tør godt love, at der kun bliver tale om mindre detaljer.

Anden generation af Nissan Note er baseret på konceptbilen Invitation, der blev afsløret på efterårets biludstilling i Tokyo. Designet er blødt en smule op, men sammenlignet med den nuværende Note får afløseren et mere dynamisk og kileformet design med en markant profil i dørsiderne. Indvendig er kabinen præget af cirkler på alt fra luftdyser til håndtag. Som i stadig flere minibiler får Note en stor, trykfølsom skærm der styrer radio, kørecomputer og trådløst kan kobles sammen med din smartphone eller iPod.

Med Note tilbyder Nissan også en såkaldte Around View Monitor, der ved hjælp af sensorer gør det nemmere for chaufføren at parkere ellers manøvrere, hvor pladsen er snæver. Idéen er at give chaufføren ”helikoptersyn”– f.eks. i tæt bytrafik.

Ellers er det småt med oplysninger – Nissan vil også gerne have noget at fortælle, når den europæiske udgave af Note introduceres officielt senere i år. Dog ligger det fast, at Note kommer til Europa med to nye tre-cylindrede benzinmotorer henholdsvis uden og med turbo. Sidstnævnte kendes også fra Nissan Micra og skal give Note et forbrug på den gode side af 25 km/l. Derimod nævner Nissan ikke noget om en dieselmotor. Den nuværende Note fås i dag med en 1,5 liters turbodiesel fra alliancepartneren Renault. Formentlig vil den populære diesel også blive en valgmulighed i anden generation af Note.

Siden introduktionen i 2005 er der solgt knapt én million Note på verdensplan. I Danmark fik Note en stille start, men de seneste år har stærke priser løftet det samlede salg til 2.500 biler. Ikke dårligt i betragtning af, at den lille MPV-klasse generelt har haft svært ved rigtigt at slå an blandt danske bilkøbere.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here