Solidt: 800 km på en opladning

0
800 km
Elektronik-giganten Samsung arbejder på en ny batteritype, der kan kurere ’rækkevidde-angst’. Det nye batteri giver angiveligt en rækkevidde på 800 km.

Noget af det, der virkelig kan afholde danskerne fra at købe en elbil er frygten for at køre ’tør’.

Men snart er der efter alt at dømme en seriøs kur mod ’rækkeviddeangst’ på vej fra elektronikgiganten Samsung.

Her har et hold forskere netop præsenteret en prototype på et nyt såkaldt ’solid-state’ batteri, der har væsentlig højere kapacitet, uden at det går ud over størrelsen. Det skriver onlinemagasinet ’Input’.

Helt op til 800 km rækkevidde og mulighed for 1.000 genopladningscyklusser, lover forskerne bag batteriet.

Samsung satser desuden på et batteri, der er 50 procent mindre end et almindeligt lithium-ion-batteri med samme kapacitet.

800 km
Danske Henrik Fisker er blandt dem, der satser på faststof-batterier til elbiler. Her til hans e-Motion.
Ikke helt færdigt

Det lyder næsten for godt til at være sandt, og det er heller ikke helt virkelighed endnu.

Det nye batteri er endnu ikke klar til serieproduktion, men Samsung fortsætter arbejdet med at udvikle og teste.

“I fremtiden vil vi fortsætte med at udvikle og forædle materialerne i faststofbatterier og fremstillingsteknologien, for at tage elbilbatterier til det næste niveau,” udtaler Dongmin Im fra Samsungs udviklings- og forskningsinstitut.

Bilgiganter tror på ‘solid state’

Toyota arbejder på højtryk for at gøre teknologien klar til masseproduktion. Så sent som i juni sidste år lovede japanerne, at de vil vise deres solid-state batterier frem i forbindelse med De Olympiske Lege i Tokyo til sommer.

Også Mercedes-Benz er i gang med solid-state teknikken. Koncernen meddelte i starten af februar, at de har indgået en aftale med firmaet Hydro-Quebec om at udvikle faststofbatterier sammen. Danske Henrik Fisker har også lovet, at teknikken er på vej i hans elbiler.

FAKTA: Sammenlignet med de traditionelle lithium-ion batterier, der bruger flydende elektrolytter, benyttes der i solid-state batteriet faste elektrolytter. Det giver større energitæthed og er i øvrigt også sikrere.

Elbilers batterier holder længere end bilen

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation