Spar 166.000 kr. på dit billån

Se dig godt for, når du vælger finansiering og få råd til en bil mere. ÅOP – de årlige omkostninger i procent er nøglen til det billigste billån.

Kunne det være rart med en ekstra bil i hverdagen, når indkøbene skal klares og børnene skal hentes? Den kan du faktisk købe for forskellen mellem den dyreste og den billigste bilfinansiering, viser en gennemgang som Berlingske Business har foretaget på den uafhængige prisportal Mybanker.

Ser du dig godt for, når du låner til dit bilkøb, kan du nemlig spare helt op til cirka 4.000 kroner om måneden ved køb af en bil til omkring 400.000 kroner som f.eks. en Mazda 6 stationcar (billedet). Lægger du selv de 20 procent svarende til 80.000 kroner, der ofte kræves i udbetaling, skal du låne 320.000 kroner. I beregningen forudsættes en løbetid på otte år. Alt i alt en besparelse på 166.000 kroner mellem billigste og dyreste lån, viser Business’ beregning, der ud over bankerne medtager lånetilbud fra fire toneangivende bilforhandlere.

Samme regnestykke for en bil til 120.000 kroner med 30.000 kroner i udbetaling, giver en månedlig besparelse på 500 kroner – knapt 50.000 kroner lige i lommen i løbet af lånets løbetid på otte år.

ÅOP er vigtigste nøgletal
Så der er god grund til at se sig godt for i lånelandskabet, der kan være svært at finde rundt i. Bilforhandlerne har generelt de laveste renter, men dem skal man passe på med at lade sig lokke af, advarer partner i Mybanker, John Norden:

”Renterne i sig selv er ikke afgørende. Det er gebyrerne og dermed ÅOP (årlige omkostninger i procent, red.), der er interessante. Og det kan ikke siges for mange gange,” siger John Norden til Berlingske Business.

ÅOP er det vigtigste nøgletal, fordi det indregner alle omkostninger ved et billån, og dermed kan man sammenligne finansieringstilbud på tværs, uanset om de inkluderer lave renter og høje gebyrer eller omvendt.

Billigst ifølge Business’ sammenligning på Mybanker er GE Moneybank (lånet på 90.000 kroner) og Københavns Andelskasse (lånet på 320.000 kroner), men løbet er tæt i toppen. I den anden ende er Sparekassen Balling dyrest – på begge lån.

Bilforhandlerne hører til blandt de billigste på bilen til 400.000 kroner, fordi de høje stiftelsesomkostninger fylder forholdsvis mindre, men på bilen til 120.000 kroner klarer forhandlernes tilbud sig mindre godt.

henrikh@hvilkenbil.dk 

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here