Stigende grænsehandel med tyske elbiler

0
733
brugte elbiler

Tyske bilejere sælger elbiler med statstilskud i halen videre til Danmark – det tjener både de og danske forhandlere på.

Normalt går grænsehandlen kun én vej: Danskere flokkes om grænsebutikkerne syd for den dansk-tyske grænse for at sikre sig øl, sodavand, slik og andre livsfornødenheder. Men nu går grænsehandlen også den anden vej. Tyske købere af elbiler modtager store tilskud og kan efter kort tid frit sælge bilen i Danmark – ofte med overskud.

Et hul i systemet betyder, at de kan køre gratis i en periode eller endda tjene penge på at videresælge køretøjet i Danmark.

Det skriver Berlingske, der refererer tyske Bild.

I Tyskland tildeler myndighederne ved køb af en elbil op til 9.570 euro i såkaldt miljøbonus – 6.000 euro fra staten, 3.000 plus moms fra producenten.

Eneste krav er, at køberen kører i bilen i mindst seks måneder, hvorefter køberen frit kan sælge bilen.

Meningen med tilskuddene er at få flere elektriske biler ud på de tyske veje.

Danske bilforhandlere køber op

Bild har besøgt den tidligere helt traditionelle bilforhandler Sascha Schmitz i Mönchengladbach vest for Düsseldorf, som nu er en af de største opkøbere af Tesla i Tyskland og i dag primært beskæftiger sig med køb og eksport.

I et eksempel sælger en bilkøber sin hvide Tesla 3, som blev købt ny i efteråret for 49.000 euro inklusive bonussen. Seks måneder og 9.000 kilometer senere tilbyder forhandler Schmitz bilkøberen 48.000 euro for samme bil.

Efter tilbagekøbet eksporterer forhandleren den næsten nye elbil og mange andre som denne til eksempelvis Danmark, hvor de let brugte elbiler indbringer en betydeligt bedre pris end i Tyskland.

I eksemplet er anvendt en Tesla 3 fra 2020 og med 6.000 kilometer på tælleren udbudt til 57.750 euro i Danmark.

Bild skriver også, at danske bilforhandlere køber op blandt tyske elbilister.

På internetfora diskuteres eksporten af elbiler til Danmark, og en nu forhenværende ejer af en VW e-Up hævder, at han blev tilbudt 14.000 euro i Danmark for den seks måneder gamle bil, der kostede cirka 11.000 euro som ny.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here