Stor Civic er den nye Accord

1
359

Savner du Honda Accord? Så er der godt nyt i form af sedan-udgaven af Civic, der er næsten lige så stor som den for længst udgåede Accord og endda 10.000 kroner billigere end den 5-dørs Civic.

Klassiske sedaner med udvendigt bagagerum er en uddøende race i Vesteuropa. Her sværmer vi for stationcarudgaverne – eller endnu bedre, moderigtige crossovers med høj siddestilling og barsk offroader-attitude.

Honda har for længst taget konsekvensen. I 2015 besluttede japanerne at trække Accord ud af det europæiske marked. Sjovt nok hører vi her på redaktionen stadig fra læsere, der spørger, om ikke der kommer en ny Accord? Fanskaren er måske ikke stor, men den er trofast og mange ser Accord som japanernes bedste svar på den tyske køremaskine, BMW 3-serie. Og så var der noget med designet af den seneste Accord. Med sine skarpe linjer og flader, der både buede indad og udad, lignede Accord bilernes svar på amerikanske Stealth-jagere, der kan snige sig ind i fjendens luftrum med overlydsfart. Ikke noget dårligt image for teknik-interesserede bilfans…

Skarpe streger og velvoksne proportioner: Sedan-udgaven af Civic har aldrig været større.
Skarpe streger og velvoksne proportioner: Sedan-udgaven af Civic har aldrig været større.

Men nu er der en slags trøst at hente i det danske Honda-program. I disse dage kommer der ikke blot en ny fem-dørs Civic frem til din lokale Honda-forhandler. En fire-dørs sedan-udgave der i høj grad er udviklet til det amerikanske marked har sneget sig med, og den ligner et quick-fix til alle dem, der savner Accord.

463 cm lang
Med en længde på 463 cm kan Civic sedan måle sig med en 3-serie og vokser næsten ind i mellemklassen som en Accord. Interessant nok er den 10.000 kr. billigere end Civic hatchback, fordi der er lidt mindre udstyr. Heldigvis holder Honda fast i fuld sikkerhedspakke, så du ikke bare får automatisk nødbremse men også adaptiv fartpilot som standard.

Omvendt kan den nye, lille trecylindrede turbobenziner ikke fås til sedanen, der i stedet nøjes med den kraftige 1,5 liters benzinturbo med 182 hk. Derfor begynder priserne ved 294.000 kr. inkl. levering og det ganske omfattende Comfort-udstyr, mens prislisten topper ved 393.000 kr. for samme bil med Executive-udstyr og CVT-automatgear. Senere i år udvides programmet med en 1,6 liters diesel med 120 hk til langturspendlerne – pris endnu ukendt.

Med sin størrelse lander Civic sedan et spændende sted mellem Golf- og mellemklassen, hvor der kun er få konkurrenter som Audi A3 Limousine, Skoda Octavia og Mazda 3 sedan. Klassen for sub-mellemklasse sedaner kan ikke siges at være populær i disse crossover-tider, men kombinationen af skarpt design og Accord-abstinenser kan vise sig at blive en fin, lille niche for det nye medlem af Civic-klanen.

Bagklap i bøjler og grov filt i bagagerummet: Man kan sagtens se, at Civic sedan især er udviklet til amerikanerne.
Bagklap i bøjler og grov filt i bagagerummet: Man kan sagtens se, at Civic sedan især er udviklet til amerikanerne.

Læs også: Honda trækker Accord ud af Europa

jensv@hvilkenbil.dk

1 COMMENT

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here